Новосађанке кувале за четири медаље
Ученице трећег разреда СШ „Светозар Милетић” освојиле су четири медаље (златну, две сребрне и бронзану) на Другом међународном кулинарском такмичењу у Крањској Гори (Словенија). Такмичење је одржано од 8. до 11. маја у хотелу „Рамада ризорт”, а младе Новосађанке надметале су се у јуниорској категорији до 23 године.
На такмичењу је учествовало више од 100 такмичара, од тога се тридесетак кувара из региона, али и Европе, надметало у јуниорској категорији. Млади кувари надметали су се у четири дисциплине: у припремању националног јела (одакле такмичар долази) на модеран начин, у припремању јела из модерне кухиње, у артистици и у посластичарству. По пропозицијама надметања, кувари су имали задатак да за 40 минута припреме две порције, односно два тањира. Занимљиво је то да је у жирију био и најпознатији југословенски кувар Стево Karapanya.
Златну медаљу у дисциплини Модерна кухиња освојила је Сања Старчевић, док је њена колегиница Бранка Ристић освојила две сребрне – у Артистици, односно у припремању и аранжирању воћа, као и у категорији Национална кухиња на модеран начин, у којој је до бронзаног одличја стигла и Милица Михаљчевић. Милица, Бранка и Сања похађају Смер кулинарски техичар, а на такмичење их је водио ментор Милан Кнежевић, заједно с колегом, такође професором у СШ „Светозар Милетић” Драганом Мандићем.
То је први пут да су новосадски средњошколци учествовали на такмичењу, а Милан Кнежевић каже да су им одлазак на такмичење, као и боравак у Крањској Гори, омогућили, односно финансирали, школа, спонзори и родитељи.
Ј. Вукашиновић