clear sky
24°C
21.04.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РУЧАК ЗА 15 МИНУТА БЕЗ ПУНО МУКЕ Овај рецепт обожавају и деца и одрасли!

20.04.2025. 14:20 14:21
Пише:
Извор:
krstarica.com/Дневник
1
Фото: Canva

Овим јелом ћете омађијати госте, а и ви ћете желети поново да га спремите

Рецепт који вам доносимо може се допуњавати и укључивати разноврсне надеве. Можете са њим експериментисати докле год хоћете, основа је увек иста.

За припрему јела неће вам бити потребно више од 12 минута.

Састојци:
3 већа кромпира
6 шнита сланине
100 г чедар сира
6 јаја
2 кашике сецканог лука
Припрема:
Ољуштите кромпир, а затим исеците сваки на пола по ширини. Уколико имате млад кромпир, не морате да га љуштите. Издубите га са шире стране, а са супротне стране, изравнајте тако да издубљена корпица може да стоји.

Пазите да не пробушите дно корпице. Како који издубите ставите у воду да не промени боју. Оцедите и ређајте корпице по плеху са отвором надоле.
Око сваког издубљеног кромпира обмотајте комад сланине и фиксирајте је чачкалицом. Пеците 45 минута на 200 степени док сланина не постане хрскава.

Кад се мало охлади, на дно кромпира ставите чедар па одозго по јаје у сваку корпицу.

Одозго поспите луком и пеците 6 до 12 минута на 180 степени.

krstarica.com

Извор:
krstarica.com/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар