Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RUČAK ZA 15 MINUTA BEZ PUNO MUKE Ovaj recept obožavaju i deca i odrasli!

20.04.2025. 14:20 14:21
Piše:
Izvor:
krstarica.com/Dnevnik
1
Foto: Canva

Ovim jelom ćete omađijati goste, a i vi ćete želeti ponovo da ga spremite

Recept koji vam donosimo može se dopunjavati i uključivati raznovrsne nadeve. Možete sa njim eksperimentisati dokle god hoćete, osnova je uvek ista.

Za pripremu jela neće vam biti potrebno više od 12 minuta.

Sastojci:
3 veća krompira
6 šnita slanine
100 g čedar sira
6 jaja
2 kašike seckanog luka
Priprema:
Oljuštite krompir, a zatim isecite svaki na pola po širini. Ukoliko imate mlad krompir, ne morate da ga ljuštite. Izdubite ga sa šire strane, a sa suprotne strane, izravnajte tako da izdubljena korpica može da stoji.

Pazite da ne probušite dno korpice. Kako koji izdubite stavite u vodu da ne promeni boju. Ocedite i ređajte korpice po plehu sa otvorom nadole.
Oko svakog izdubljenog krompira obmotajte komad slanine i fiksirajte je čačkalicom. Pecite 45 minuta na 200 stepeni dok slanina ne postane hrskava.

Kad se malo ohladi, na dno krompira stavite čedar pa odozgo po jaje u svaku korpicu.

Odozgo pospite lukom i pecite 6 do 12 minuta na 180 stepeni.

krstarica.com

Izvor:
krstarica.com/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar