clear sky
20°C
22.04.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

МЕКА КАО ДУША Рецепт за традиционалну ускршњу погачу, брзо се спрема, а укус је невероватан! (ВИДЕО)

19.04.2025. 12:24 12:31
Пише:
Извор:
krstarica.com/Дневник
1
Фото: Canva

На време смислите шта ће се наћи на вашој ускршњој трпези. Ми вам предлажемо да један од рецепата буде и ова укусна погача.

Састојци:

За квасац:

1/4 пивског квасца
1 кашичица шећера
1 кашичица брашна
мало млека
За тесто:

500 г брашна
5 г сувог квасц
1 кашичица соли
2 јајета
250 мл топлог млека
50-100 мл уља
250 г маргарина
За премаз:
1 јаје
мало сусама
1 кашичица брашна

Припрема:
У већој посуди помешајте састојке за квасац и нека одстоји док се не подигне. Затим у ту посуду додајте састојке за тесто (сем уља и маргарина) и умесите. Додајте уље, па наставите да месите тесто.

Када га умесите оставите да одмори неких 10 минута.

Разваљајте тесто и ставите на њега листиће маргарина. Уваљајте хоризонтално, па преклопите тесто и оставите да одмори 10 минута.

Поновите претходни поступак још једном, али овај пут уваљајте вертикално. Опет преклопите и оставите да одмори 10 минута.

Узмите и увијајте тесто у целој дужини. Направите неком ватросталном посудом рупу за јаја и обмотајте тесто око те посуде.

Премажите тесто смесом од јаја, брашна и сусама. Додајте листиће маргарина преко.

Пеците у загрејајној рерни на 200°Ц пола сата.

krstarica.com

Извор:
krstarica.com/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар