clear sky
20°C
22.04.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ВИДЕО) ЕВО КАКО ДА ЈАЈА ОСТАНУ ЦЕЛА Чувени шеф открива КАКО ИХ СКУВАТИ, а да вам НЕ ПУКНЕ ЉУСКА Овај ТРИК никад не омане!

16.04.2025. 23:08 23:12
Пише:
Извор:
Жена Блиц
Фото: pixabay.com

Колико пута вам се десило да док кувате јаја – једно пукне, друго исцури, а треће се неправилно скува?

Било да их спремате за Ускрс или за обичан доручак, доносимо вам трикове и проверене савете како да јаја буду цела, савршено тврда и да се лако љуште.

Кување јаја није увек лако као што се чини. А будући да нам стиже Ускрс и да се традиционално фарбају јаја, на ТикТок профилу @filip.ciric смо пронашли најбоље савете за кување јаја. Овако ће засигурно да буду цела!

Како да скувате јаје, а да вам не пукне љуска? Потребно је око 11 минута, када кувате количину од преко 20 комада. Јер преко 11 минута жуманце прелази из жуте у зеленкасту боју. То значи да су јаја прекувана. Друга ствар, важно је да јаја буду на собној температури, како не би доживела шок од брзог загревања воде и попуцала. С друге стране, важно је да се положе у хладној води са мало соли и сирћета, па тек онда да се кувају и да се подиже температура до тих 11 минута – објашњава Филип Ћирић и додаје: 
 

„Температура кувања треба да буде до неких 70 степени, то показује вибрирање топлих таласа у води. Шта то значи? Да када су јаја положена у једном реду у шерпи 2-3 цм преко. Значи, не стављате у два реда јаја, него у један. Кувате, загревате, тако да мехурићи којима се подиже температура буду умерено вибрантни“.

А објаснио је и за шта помаже сирће, односно со.
 

Сирће помаже да се беланце брже стегне, а со да се љуска касније лакше љушти. Кад скувамо јаја, веома је важно да из вруће воде одмах иду у ледену, како би се зауставило даље кување, то јест прекувавање у сопственој топлоти – објаснио је Филип.

Испод његовог видеа многи су коментарисали и делили своје трикове.

 

@filip.ciric

Pišite nam vaše trikove u kuvanju jaja 👨‍🍳

♬ original sound - Filip Ćirić

Ставити чачкалицу док се кува, помаже да не пуцају проверено, написала је једна жена.

Бапски савет, а успева – на дно шерпе ставити крпу, открила је друга.

Чим проври вода у којој се кувају јаја, исту склонити са рингле, поклопити и оставити да стоји 10-12 минута. Без обзира колико је јака у шерпи, коментарисао је један човек, преноси Жена Блиц.
 

Извор:
Жена Блиц
Пише:
Пошаљите коментар
ШТА СЕ ДЕШАВА СА ЦЕНОМ ПРАСИЋА И ЈАГЊИЋА Пред Ускрс цене „дивљају“, нека места рекордна!

ШТА СЕ ДЕШАВА СА ЦЕНОМ ПРАСИЋА И ЈАГЊИЋА Пред Ускрс цене „дивљају“, нека места рекордна!

16.04.2025. 17:56 18:18