overcast clouds
7°C
01.04.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОВО ЈЕ НАЈБОЉА КРЕМПИТА КОЈУ ЋЕТЕ ИКАДА ПРОБАТИ! Без рерне, без муке, а укус који обара с ногу

26.03.2025. 21:12 21:17
Пише:
Извор:
Glossy
крем
Фото: youtube prinstcrin

Кремпита је један од оних колача који нас одмах враћа у детињство – на мамине и бакине кухиње, празнике и недељне ручкове. Лагана, ваздушаста, слатка таман колико треба, и савршено кремаста, кремпита је класик који никада не излази из моде.

Најбоље од свега? Постоји рецепт за кремпиту која се спрема без рерне, брзо и лако, а резултат је право савршенство на тањиру. Савршена је када немате времена за компликоване десерте, а желите нешто чиме ћете одушевити породицу и госте. 

Овај рецепт доноси богат укус ваниле и неодољиву пенасту текстуру, а припрема је толико једноставна да ће постати ваш стални адут. 

Састојци: 

  1 л млека

  3 кесице пудинга од ваниле (или укупно 120 г)

  8 кашика шећера

  200 г маслаца или маргарина

    500 мл слатке павлаке

  1 паковање петит кекса (око 250 г)

  1 ванилин шећер

  1 кашика густина

шећер у праху за посипање 

крем
Фото: youtube prinstcrin

Припрема: 

1.  У 800 мл млека ставите шећер и ванилин шећер и пустите да проври.

2. У остатку млека размутите пудинг и густин, па сипајте у кипуће млеко уз стално мешање док се не згусне.

3. Склоните са шпорета и у још врућ крем додајте маслац исечен на коцкице. Мешајте док се потпуно не отопи и сједини.

4. У дубљу посуду сложите један ред кекса, па преко распоредите половину креме.

5. Умутите слатку павлаку у чврст шлаг и додајте преко креме. Затим ставите други ред кекса и преко њега остатак креме.

6. Оставите да се добро охлади и стегне, најбоље преко ноћи. Пре служења поспите шећером у праху.

glossy

Извор:
Glossy
Пише:
Пошаљите коментар