ОВО ЈЕ НАЈБОЉА КРЕМПИТА КОЈУ ЋЕТЕ ИКАДА ПРОБАТИ! Без рерне, без муке, а укус који обара с ногу
Кремпита је један од оних колача који нас одмах враћа у детињство – на мамине и бакине кухиње, празнике и недељне ручкове. Лагана, ваздушаста, слатка таман колико треба, и савршено кремаста, кремпита је класик који никада не излази из моде.
Најбоље од свега? Постоји рецепт за кремпиту која се спрема без рерне, брзо и лако, а резултат је право савршенство на тањиру. Савршена је када немате времена за компликоване десерте, а желите нешто чиме ћете одушевити породицу и госте.
Овај рецепт доноси богат укус ваниле и неодољиву пенасту текстуру, а припрема је толико једноставна да ће постати ваш стални адут.
Састојци:
• 1 л млека
• 3 кесице пудинга од ваниле (или укупно 120 г)
• 8 кашика шећера
• 200 г маслаца или маргарина
• 500 мл слатке павлаке
• 1 паковање петит кекса (око 250 г)
• 1 ванилин шећер
• 1 кашика густина
• шећер у праху за посипање
Припрема:
1. У 800 мл млека ставите шећер и ванилин шећер и пустите да проври.
2. У остатку млека размутите пудинг и густин, па сипајте у кипуће млеко уз стално мешање док се не згусне.
3. Склоните са шпорета и у још врућ крем додајте маслац исечен на коцкице. Мешајте док се потпуно не отопи и сједини.
4. У дубљу посуду сложите један ред кекса, па преко распоредите половину креме.
5. Умутите слатку павлаку у чврст шлаг и додајте преко креме. Затим ставите други ред кекса и преко њега остатак креме.
6. Оставите да се добро охлади и стегне, најбоље преко ноћи. Пре служења поспите шећером у праху.