Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OVO JE NAJBOLJA KREMPITA KOJU ĆETE IKADA PROBATI! Bez rerne, bez muke, a ukus koji obara s nogu

26.03.2025. 21:12 21:17
Piše:
Izvor:
Glossy
крем
Foto: youtube prinstcrin

Krempita je jedan od onih kolača koji nas odmah vraća u detinjstvo – na mamine i bakine kuhinje, praznike i nedeljne ručkove. Lagana, vazdušasta, slatka taman koliko treba, i savršeno kremasta, krempita je klasik koji nikada ne izlazi iz mode.

Najbolje od svega? Postoji recept za krempitu koja se sprema bez rerne, brzo i lako, a rezultat je pravo savršenstvo na tanjiru. Savršena je kada nemate vremena za komplikovane deserte, a želite nešto čime ćete oduševiti porodicu i goste. 

Ovaj recept donosi bogat ukus vanile i neodoljivu penastu teksturu, a priprema je toliko jednostavna da će postati vaš stalni adut. 

Sastojci: 

  1 l mleka

  3 kesice pudinga od vanile (ili ukupno 120 g)

  8 kašika šećera

  200 g maslaca ili margarina

    500 ml slatke pavlake

  1 pakovanje petit keksa (oko 250 g)

  1 vanilin šećer

  1 kašika gustina

šećer u prahu za posipanje 

крем
Foto: youtube prinstcrin

Priprema: 

1.  U 800 ml mleka stavite šećer i vanilin šećer i pustite da provri.

2. U ostatku mleka razmutite puding i gustin, pa sipajte u kipuće mleko uz stalno mešanje dok se ne zgusne.

3. Sklonite sa šporeta i u još vruć krem dodajte maslac isečen na kockice. Mešajte dok se potpuno ne otopi i sjedini.

4. U dublju posudu složite jedan red keksa, pa preko rasporedite polovinu kreme.

5. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag i dodajte preko kreme. Zatim stavite drugi red keksa i preko njega ostatak kreme.

6. Ostavite da se dobro ohladi i stegne, najbolje preko noći. Pre služenja pospite šećerom u prahu.

glossy

Izvor:
Glossy
Piše:
Pošaljite komentar