clear sky
9°C
06.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Нећете им одолети

ПАЛАЧИНКЕ МОЖЕТЕ ЈЕСТИ И ЗА ВРЕМЕ ПОСТА! Овај рецепт без млека и јаја ће вас одушевити

05.03.2025. 14:41 14:50
Пише:
Извор:
Еспресо/Република/Крстарица
palacinke
Фото: freepik

Овако спремљене палачинке свидеће се многима. Увек је добро време за палачинке. Чак и током поста.

Можете их пунити орашастим плодовима, шећером, мармеладом или неком врстом посног крема. Најбоље би било да топле палачинке поспите шећером и ораси да би се боље топиле и биле укусније.

Уживајте у укусним и меким палачинкама без иједног јајета или млека.

Састојци:

300 грама брашна

1/2 кашичице соли

1 кашичица шећера

palacinke
Фото: freepik

1 ванилин шећер

1 кашичица прашка за пециво

1 кашичица соде бикарбоне

50 мл уља

600 мл воде

џем од кајсије

млевених ораха

Припрема:

У чинији помешати брашно, со и шећер и мешати жицом. Затим додајте ванилин шећер, прашак за пециво и соду бикарбону. Када сте сјединили, додајте мало уља и воде. Док додајете воду, умутите жицом да разбијете све настале грудвице. Ово морате да радите неколико минута да бисте постигли прави ефекат. Смеса је спремна. Науљите тепсију у којој ћете пећи палачинке.

Ставите једну мерицу смесе и пеците око два минута са обе стране док не порумени. На крају палачинке напуните џемом од кајсија или неким другим џемом, а затим поспите орасима. Такође, данас се могу купити посни намази, као и посни млевени кекс. Ако сте љубитељ ових комбинација, можете и без гриже савести уживати у њима.

 

Извор:
Еспресо/Република/Крстарица
Пише:
Пошаљите коментар