Нећете им одолети
ПАЛАЧИНКЕ МОЖЕТЕ ЈЕСТИ И ЗА ВРЕМЕ ПОСТА! Овај рецепт без млека и јаја ће вас одушевити
Овако спремљене палачинке свидеће се многима. Увек је добро време за палачинке. Чак и током поста.
Можете их пунити орашастим плодовима, шећером, мармеладом или неком врстом посног крема. Најбоље би било да топле палачинке поспите шећером и ораси да би се боље топиле и биле укусније.
Уживајте у укусним и меким палачинкама без иједног јајета или млека.
Састојци:
300 грама брашна
1/2 кашичице соли
1 кашичица шећера
1 ванилин шећер
1 кашичица прашка за пециво
1 кашичица соде бикарбоне
50 мл уља
600 мл воде
џем од кајсије
млевених ораха
Припрема:
У чинији помешати брашно, со и шећер и мешати жицом. Затим додајте ванилин шећер, прашак за пециво и соду бикарбону. Када сте сјединили, додајте мало уља и воде. Док додајете воду, умутите жицом да разбијете све настале грудвице. Ово морате да радите неколико минута да бисте постигли прави ефекат. Смеса је спремна. Науљите тепсију у којој ћете пећи палачинке.
Ставите једну мерицу смесе и пеците око два минута са обе стране док не порумени. На крају палачинке напуните џемом од кајсија или неким другим џемом, а затим поспите орасима. Такође, данас се могу купити посни намази, као и посни млевени кекс. Ако сте љубитељ ових комбинација, можете и без гриже савести уживати у њима.