Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Nećete im odoleti

PALAČINKE MOŽETE JESTI I ZA VREME POSTA! Ovaj recept bez mleka i jaja će vas oduševiti

05.03.2025. 14:41 14:50
Piše:
Izvor:
Espreso/Republika/Krstarica
palacinke
Foto: freepik

Ovako spremljene palačinke svideće se mnogima. Uvek je dobro vreme za palačinke. Čak i tokom posta.

Možete ih puniti orašastim plodovima, šećerom, marmeladom ili nekom vrstom posnog krema. Najbolje bi bilo da tople palačinke pospite šećerom i orasi da bi se bolje topile i bile ukusnije.

Uživajte u ukusnim i mekim palačinkama bez ijednog jajeta ili mleka.

Sastojci:

300 grama brašna

1/2 kašičice soli

1 kašičica šećera

palacinke
Foto: freepik

1 vanilin šećer

1 kašičica praška za pecivo

1 kašičica sode bikarbone

50 ml ulja

600 ml vode

džem od kajsije

mlevenih oraha

Priprema:

U činiji pomešati brašno, so i šećer i mešati žicom. Zatim dodajte vanilin šećer, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Kada ste sjedinili, dodajte malo ulja i vode. Dok dodajete vodu, umutite žicom da razbijete sve nastale grudvice. Ovo morate da radite nekoliko minuta da biste postigli pravi efekat. Smesa je spremna. Nauljite tepsiju u kojoj ćete peći palačinke.

Stavite jednu mericu smese i pecite oko dva minuta sa obe strane dok ne porumeni. Na kraju palačinke napunite džemom od kajsija ili nekim drugim džemom, a zatim pospite orasima. Takođe, danas se mogu kupiti posni namazi, kao i posni mleveni keks. Ako ste ljubitelj ovih kombinacija, možete i bez griže savesti uživati u njima.

 

Izvor:
Espreso/Republika/Krstarica
Piše:
Pošaljite komentar