overcast clouds
5°C
24.02.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

САВРШЕНИ РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО ПРИПРЕМА Кромпири пуњени шунком и сиром КОЈИ ЋЕ СВИ ОБОЖАВАТИ

24.02.2025. 13:22 13:42
Пише:
Извор:
Мондо.рс
јело
Фото: Pixabay.com

Кромпири пуњени шунком и сиром и запечени у рерни су савршени за ручак или вечеру, а можете да комбинујете састојке по жељи.

Састојци:
2 кг кромпира (8 великих)
1 лук
1 шаргарепа
5 кашика соли
200 г шунке
50 г белог сира
6 комада сира на листиће
4 кашике куваног кукуруза
4 кисела краставца
2 јајета
Како да се кромпир лепо скува?

Како би се кромпир лепо скувао потребно је да убаците мало сирћета у воду у којој је кромпир, након 15 минута кувања. Након тога наставите да кувате још толико.

jelo
Фото: Pixabay.com

Рецепт за кромпире пуњене шунком и сиром:

Кромпире не љуштите, и заједно са шаргарепом и луком их добро оперите врелом водом. Све поређајте у дубљу шерпу, додајте воду док не покрије поврће и додајте 2 кашике соли.

Кромпир кувајте док не буде готов. Извадите га из шерпе и оставите да се охлади. Шунку и киселе краставце исеците на ситне коцкице. Исеците врх кромпира по дужини и извадите унутрушњаст.

Исечени кромпир посолите по укусу и напуните сиром, сецканим киселим краставцима, кукурузом, шунком и белим сиром. По жељи додајте и јаје.

Пеците у загрејаној рерни на 200 степени 30 минута, или док се сир не отопи. Уживајте. Можда ћете желети да направите и палачинке од кромпира са чварцима.

Извор:
Мондо.рс
Пише:
Пошаљите коментар