САВРШЕНИ РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО ПРИПРЕМА Кромпири пуњени шунком и сиром КОЈИ ЋЕ СВИ ОБОЖАВАТИ
Кромпири пуњени шунком и сиром и запечени у рерни су савршени за ручак или вечеру, а можете да комбинујете састојке по жељи.
Састојци:
2 кг кромпира (8 великих)
1 лук
1 шаргарепа
5 кашика соли
200 г шунке
50 г белог сира
6 комада сира на листиће
4 кашике куваног кукуруза
4 кисела краставца
2 јајета
Како да се кромпир лепо скува?
Како би се кромпир лепо скувао потребно је да убаците мало сирћета у воду у којој је кромпир, након 15 минута кувања. Након тога наставите да кувате још толико.
Рецепт за кромпире пуњене шунком и сиром:
Кромпире не љуштите, и заједно са шаргарепом и луком их добро оперите врелом водом. Све поређајте у дубљу шерпу, додајте воду док не покрије поврће и додајте 2 кашике соли.
Кромпир кувајте док не буде готов. Извадите га из шерпе и оставите да се охлади. Шунку и киселе краставце исеците на ситне коцкице. Исеците врх кромпира по дужини и извадите унутрушњаст.
Исечени кромпир посолите по укусу и напуните сиром, сецканим киселим краставцима, кукурузом, шунком и белим сиром. По жељи додајте и јаје.
Пеците у загрејаној рерни на 200 степени 30 минута, или док се сир не отопи. Уживајте. Можда ћете желети да направите и палачинке од кромпира са чварцима.