SAVRŠENI RUČAK KOJI SE BRZO PRIPREMA Krompiri punjeni šunkom i sirom KOJI ĆE SVI OBOŽAVATI
Krompiri punjeni šunkom i sirom i zapečeni u rerni su savršeni za ručak ili večeru, a možete da kombinujete sastojke po želji.
Sastojci:
2 kg krompira (8 velikih)
1 luk
1 šargarepa
5 kašika soli
200 g šunke
50 g belog sira
6 komada sira na listiće
4 kašike kuvanog kukuruza
4 kisela krastavca
2 jajeta
Kako da se krompir lepo skuva?
Kako bi se krompir lepo skuvao potrebno je da ubacite malo sirćeta u vodu u kojoj je krompir, nakon 15 minuta kuvanja. Nakon toga nastavite da kuvate još toliko.
Recept za krompire punjene šunkom i sirom:
Krompire ne ljuštite, i zajedno sa šargarepom i lukom ih dobro operite vrelom vodom. Sve poređajte u dublju šerpu, dodajte vodu dok ne pokrije povrće i dodajte 2 kašike soli.
Krompir kuvajte dok ne bude gotov. Izvadite ga iz šerpe i ostavite da se ohladi. Šunku i kisele krastavce isecite na sitne kockice. Isecite vrh krompira po dužini i izvadite unutrušnjast.
Isečeni krompir posolite po ukusu i napunite sirom, seckanim kiselim krastavcima, kukuruzom, šunkom i belim sirom. Po želji dodajte i jaje.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta, ili dok se sir ne otopi. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i palačinke od krompira sa čvarcima.