light rain
3°C
23.02.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАЈБОЉЕ ШАМПИТЕ ИКАДА! Једном кад пробате овај рецепт, нећете желети ниједне друге

23.02.2025. 16:37 16:49
Пише:
Извор:
Крстарица/Дневник
1
Фото: Canva/ Ilustracija

Представљамо вам оригиналан рецепт за шампите које ће бити боље него оне из посластичарнице.

Састојци:

6 беланаца
6 кашика шећера
1 ванилин шећер
6 кашика брашна
1/2 прашка за пециво

За фил:
6 беланаца
12 кашика шећера
1 ванилин шећер
150 мл воде
Сок од 1 лимуна

Припрема:
Умутите беланца у чврст снег, постепено додајући шећер и ванилин шећер. Лагано умешајте брашно помешано са прашком за пециво.

Сипајте смесу у плех обложен папиром за печење. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц око 20 минута, док кора не поприми благо жућкату боју. Извадите кору из рерне и оставите је да се охлади. Умутите беланца у чврст снег.

У шерпи прокувајте воду, шећер и ванилин шећер док не добијете густ сируп (око 10 минута кувања). Полако сипајте врућ сируп у умућена беланца, непрестано мутећи миксером. Додајте сок од лимуна и наставите да мутите док смеса не постане густа и сјајна, преноси direktno.rs.

На охлађену кору равномерно распоредите припремљен фил. Поравнајте површину и оставите шампиту да се потпуно охлади и стегне (најбоље неколико сати или преко ноћи у фрижидеру). Пре сечења шампите, можете је посути шећером у праху или ренданом чоколадом по жељи.

Krstarica.com

Извор:
Крстарица/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар