НАЈБОЉЕ ШАМПИТЕ ИКАДА! Једном кад пробате овај рецепт, нећете желети ниједне друге
Представљамо вам оригиналан рецепт за шампите које ће бити боље него оне из посластичарнице.
Састојци:
6 беланаца
6 кашика шећера
1 ванилин шећер
6 кашика брашна
1/2 прашка за пециво
За фил:
6 беланаца
12 кашика шећера
1 ванилин шећер
150 мл воде
Сок од 1 лимуна
Припрема:
Умутите беланца у чврст снег, постепено додајући шећер и ванилин шећер. Лагано умешајте брашно помешано са прашком за пециво.
Сипајте смесу у плех обложен папиром за печење. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц око 20 минута, док кора не поприми благо жућкату боју. Извадите кору из рерне и оставите је да се охлади. Умутите беланца у чврст снег.
У шерпи прокувајте воду, шећер и ванилин шећер док не добијете густ сируп (око 10 минута кувања). Полако сипајте врућ сируп у умућена беланца, непрестано мутећи миксером. Додајте сок од лимуна и наставите да мутите док смеса не постане густа и сјајна, преноси direktno.rs.
На охлађену кору равномерно распоредите припремљен фил. Поравнајте површину и оставите шампиту да се потпуно охлади и стегне (најбоље неколико сати или преко ноћи у фрижидеру). Пре сечења шампите, можете је посути шећером у праху или ренданом чоколадом по жељи.