Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NAJBOLJE ŠAMPITE IKADA! Jednom kad probate ovaj recept, nećete želeti nijedne druge

23.02.2025. 16:37 16:49
Piše:
Izvor:
Krstarica/Dnevnik
1
Foto: Canva/ Ilustracija

Predstavljamo vam originalan recept za šampite koje će biti bolje nego one iz poslastičarnice.

Sastojci:

6 belanaca
6 kašika šećera
1 vanilin šećer
6 kašika brašna
1/2 praška za pecivo

Za fil:
6 belanaca
12 kašika šećera
1 vanilin šećer
150 ml vode
Sok od 1 limuna

Priprema:
Umutite belanca u čvrst sneg, postepeno dodajući šećer i vanilin šećer. Lagano umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta, dok kora ne poprimi blago žućkatu boju. Izvadite koru iz rerne i ostavite je da se ohladi. Umutite belanca u čvrst sneg.

U šerpi prokuvajte vodu, šećer i vanilin šećer dok ne dobijete gust sirup (oko 10 minuta kuvanja). Polako sipajte vruć sirup u umućena belanca, neprestano muteći mikserom. Dodajte sok od limuna i nastavite da mutite dok smesa ne postane gusta i sjajna, prenosi direktno.rs.

Na ohlađenu koru ravnomerno rasporedite pripremljen fil. Poravnajte površinu i ostavite šampitu da se potpuno ohladi i stegne (najbolje nekoliko sati ili preko noći u frižideru). Pre sečenja šampite, možete je posuti šećerom u prahu ili rendanom čokoladom po želji.

Krstarica.com

Izvor:
Krstarica/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar