clear sky
-1°C
22.02.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Савршена комбинација укуса

ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ ЗА ЛАГАН РУЧАК ИЛИ ВЕЧЕРУ Салата са пилећом џигерицом, поврћем и укусним преливом

14.02.2025. 16:29 16:33
Пише:
Извор:
Дневник/Крстарица
obrok
Фото: pixabay/ilustracija

Ако тражите укусан, хранљив и лаган оброк, ова салата са пилећом џигерицом је прави избор! Брзо се припрема, пуна је свежег поврћа и савршено балансираних укуса, што је чини идеалним ручком или вечером за све који желе здрав оброк без компромиса на укусу.

Састојци (за 4 особе)

           12 пилећих џигерица

           1 кашика маслаца

           100 г шампињона

           2 кромпира

           1 главица зелене путер-салате

           2 ротквице

           1/2 краставца

           1 парадајз

           неколико струкова першуновог листа

           соли и бибера по укусу

           1/4 кашичице шећера

           1 кашичица сирћета

           1 кашичица маслиновог уља

Начин припреме:

Скувајте кромпир са љуском, ољуштите га и исеците на ко¬лутове. Ротквице и краставац такође исеците на колутове, а парадајз ољуштите и исеците на коцкице. Листове зелене салате одвојите, оперите и осушите, а шампињоне исеците на танке листиће.

Измешајте сирће, уље, шећер и со, па овим преливом зачините припремљено поврће.

Зелену салату распоредите на тањире, а поред ње поређајте остало поврће.

Загрејте маслац и на њему пржите џигерицу по неколико минута са обе стране. Затим је у рерни, загрејаној на 160°Ц, пеците још неколико минута. Извадите је из рерне и зачините је сољу и бибером.

По три џигерице сложите на сваки тањир преко зелене салате. Салату поспите ситно исеченим першуновим листом и одмах је послужите. Може се комбиновати и са пире кромпиром ако немате свежу салату. Пријатно!

Извор:
Дневник/Крстарица
Пише:
Пошаљите коментар