Савршена комбинација укуса
ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ ЗА ЛАГАН РУЧАК ИЛИ ВЕЧЕРУ Салата са пилећом џигерицом, поврћем и укусним преливом
Ако тражите укусан, хранљив и лаган оброк, ова салата са пилећом џигерицом је прави избор! Брзо се припрема, пуна је свежег поврћа и савршено балансираних укуса, што је чини идеалним ручком или вечером за све који желе здрав оброк без компромиса на укусу.
Састојци (за 4 особе)
• 12 пилећих џигерица
• 1 кашика маслаца
• 100 г шампињона
• 2 кромпира
• 1 главица зелене путер-салате
• 2 ротквице
• 1/2 краставца
• 1 парадајз
• неколико струкова першуновог листа
• соли и бибера по укусу
• 1/4 кашичице шећера
• 1 кашичица сирћета
• 1 кашичица маслиновог уља
Начин припреме:
Скувајте кромпир са љуском, ољуштите га и исеците на ко¬лутове. Ротквице и краставац такође исеците на колутове, а парадајз ољуштите и исеците на коцкице. Листове зелене салате одвојите, оперите и осушите, а шампињоне исеците на танке листиће.
Измешајте сирће, уље, шећер и со, па овим преливом зачините припремљено поврће.
Зелену салату распоредите на тањире, а поред ње поређајте остало поврће.
Загрејте маслац и на њему пржите џигерицу по неколико минута са обе стране. Затим је у рерни, загрејаној на 160°Ц, пеците још неколико минута. Извадите је из рерне и зачините је сољу и бибером.
По три џигерице сложите на сваки тањир преко зелене салате. Салату поспите ситно исеченим першуновим листом и одмах је послужите. Може се комбиновати и са пире кромпиром ако немате свежу салату. Пријатно!