Savršena kombinacija ukusa
JEDNOSTAVAN RECEPT ZA LAGAN RUČAK ILI VEČERU Salata sa pilećom džigericom, povrćem i ukusnim prelivom
Ako tražite ukusan, hranljiv i lagan obrok, ova salata sa pilećom džigericom je pravi izbor! Brzo se priprema, puna je svežeg povrća i savršeno balansiranih ukusa, što je čini idealnim ručkom ili večerom za sve koji žele zdrav obrok bez kompromisa na ukusu.
Sastojci (za 4 osobe)
• 12 pilećih džigerica
• 1 kašika maslaca
• 100 g šampinjona
• 2 krompira
• 1 glavica zelene puter-salate
• 2 rotkvice
• 1/2 krastavca
• 1 paradajz
• nekoliko strukova peršunovog lista
• soli i bibera po ukusu
• 1/4 kašičice šećera
• 1 kašičica sirćeta
• 1 kašičica maslinovog ulja
Način pripreme:
Skuvajte krompir sa ljuskom, oljuštite ga i isecite na ko¬lutove. Rotkvice i krastavac takođe isecite na kolutove, a paradajz oljuštite i isecite na kockice. Listove zelene salate odvojite, operite i osušite, a šampinjone isecite na tanke listiće.
Izmešajte sirće, ulje, šećer i so, pa ovim prelivom začinite pripremljeno povrće.
Zelenu salatu rasporedite na tanjire, a pored nje poređajte ostalo povrće.
Zagrejte maslac i na njemu pržite džigericu po nekoliko minuta sa obe strane. Zatim je u rerni, zagrejanoj na 160°C, pecite još nekoliko minuta. Izvadite je iz rerne i začinite je solju i biberom.
Po tri džigerice složite na svaki tanjir preko zelene salate. Salatu pospite sitno isečenim peršunovim listom i odmah je poslužite. Može se kombinovati i sa pire krompirom ako nemate svežu salatu. Prijatno!