Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Savršena kombinacija ukusa

JEDNOSTAVAN RECEPT ZA LAGAN RUČAK ILI VEČERU Salata sa pilećom džigericom, povrćem i ukusnim prelivom

14.02.2025. 16:29 16:33
Piše:
Izvor:
Dnevnik/Krstarica
obrok
Foto: pixabay/ilustracija

Ako tražite ukusan, hranljiv i lagan obrok, ova salata sa pilećom džigericom je pravi izbor! Brzo se priprema, puna je svežeg povrća i savršeno balansiranih ukusa, što je čini idealnim ručkom ili večerom za sve koji žele zdrav obrok bez kompromisa na ukusu.

Sastojci (za 4 osobe)

           12 pilećih džigerica

           1 kašika maslaca

           100 g šampinjona

           2 krompira

           1 glavica zelene puter-salate

           2 rotkvice

           1/2 krastavca

           1 paradajz

           nekoliko strukova peršunovog lista

           soli i bibera po ukusu

           1/4 kašičice šećera

           1 kašičica sirćeta

           1 kašičica maslinovog ulja

Način pripreme:

Skuvajte krompir sa ljuskom, oljuštite ga i isecite na ko¬lutove. Rotkvice i krastavac takođe isecite na kolutove, a paradajz oljuštite i isecite na kockice. Listove zelene salate odvojite, operite i osušite, a šampinjone isecite na tanke listiće.

Izmešajte sirće, ulje, šećer i so, pa ovim prelivom začinite pripremljeno povrće.

Zelenu salatu rasporedite na tanjire, a pored nje poređajte ostalo povrće.

Zagrejte maslac i na njemu pržite džigericu po nekoliko minuta sa obe strane. Zatim je u rerni, zagrejanoj na 160°C, pecite još nekoliko minuta. Izvadite je iz rerne i začinite je solju i biberom.

Po tri džigerice složite na svaki tanjir preko zelene salate. Salatu pospite sitno isečenim peršunovim listom i odmah je poslužite. Može se kombinovati i sa pire krompirom ako nemate svežu salatu. Prijatno!

Izvor:
Dnevnik/Krstarica
Piše:
Pošaljite komentar