(ВИДЕО) БЕЗ СЛАНИНЕ НЕМА ДОРУЧКА Целог живота правимо исту грешку када је ПРЖИМО, а ево и где правимо пропусте- На овај начин биће савршена
Сланина је брзо јутарње решење, убаците је у тигањ, обрнете неколико пута и то је то. Међутим, у већини случајева ћете добити гомилу препечене сланине која нема укус какав желите.
Највећа грешка коју људи праве је што пеку сланину на превисокој температури.
Без хрскаве, пржене сланине нема класичног британског доручка, али и српског. Али, колико пута вам се догодило да препечете сланину и она се претвори у безукусно парче сланог меса. Познати кувар Камерон Томсон има супер решење, а кључна је вода.
Сланина је брзо јутарње решење, убаците је у тигањ, обрнете неколико пута и то је то. Међутим, у већини случајева ћете добити гомилу препечене сланине која нема укус какав желите.
Томсон на почетку свог виралног видеа који је објавио на ТикТоку наводи да је највећа грешка коју људи праве што пеку сланину на превисокој температури. А припрема најбоље сланине коју сте пробали у животу, како ју је Камерон назвао, је веома једноставна. Почните с хладним тигањем, у њега убаците комаде сланине и прелијте их водом. Ринглу укључите на средњу јачину. После отприлике три минута, вода ће почети да кључа.
@chefthomson The best bacon you'll ever have 🥓 #moncton #vlog #dayinthelife #fy #fyp #chefthomson #canadian #viralvideo #monctonnb #monctonnewbrunswick #cheflife #satisfying #food #foodtiktok #cooking ♬ Bach unaccompanied cello suite "Prelude" - Jianteng
– Желите да сланину још мало крчкате, и ако има превише мехурића, још мало смањите температуру рингле. Окрените сланину неколико пута и добићете мекану сланину која се топи у устима и која има богат укус. За оне који воле мало хрскавију варијанту, нека продуже припрему за неколико минута – објашњава Томсон, преноси Еxпресс.
Након што је један од коментатора написао да њему сланина увек успева у рерни која је подешена на 350 степени, и да припрема траје петнаестак минута, Томсон му је одговорио:
– Рерна је добра за велике количине сланине, али за мале порције, мој метод је много бржи и добијате бољи резултат – закључио је он.