МЕКЕ И УКУСНЕ ПИРОШКЕ СА СИРОМ Савршене за хладне дане, уз јогурт, топе се у устима
Уз само неколико јефтиних састојака, можете припремити пирошке са сиром које су толико мекане и укусне да ће нестати са стола у трену!
Савршене за хладне дане, ове пирошке су прави хит уз јогурт или свеж парадајз.
Када захлади, нема ништа лепше од топлог и мирисног теста које се топи у устима. Пирошке пуњене сиром су савршен избор за брз и укусан оброк, а најбоље од свега је што су једноставне за припрему и не захтевају скупе састојке.
Све што треба да урадите јесте да умесите тесто, напуните га сиром и испржите у уљу. Послужите их уз свеж парадајз и чашу јогурта, и уживајте у јелу које успева баш свима!
Састојци:
400 мл млаке воде
1 кашичица шећера
2 кашичице соли
8 г сувог квасца
1-2 кашике уља
550 г брашна
За надев:
кисела павлака
фета сир
Припрема:
У топлу воду додајте квасац и шећер, па промешајте. Затим додајте брашно и со, па умесите тесто. Науљите га и ставите у посуду, па покријте провидном фолијом и оставите на топлом да нарасте, неких 20 минута.
Поделите на 12 делова од којих ћете обликовати лоптице. У посуди помешајте измрвљени фета сир са павлаком.
Узмите једну лоптицу, мало науљите руке, па је што тање развуците. Нафилујте, па преклопите ивице мало и уролајте.
Тако урадите са свим лоптицама од теста. Пржите их у загрејаном уљу.