ОВО ЈЕ НАЈБРЖА ТОРТА ИКАД! Омиљени српски слаткиш је њен неизоставни део
Од брзих свакодневица често немамо времена да правимо компликоване оброке, који захтевају више од пола сата времена проведеног у кухињи.
Иако волимо да једемо домаћа јела, ретко ко има ту срећу да има довољно времена да стигне да кува здраве и уравнотежене оброке за себе и своју породицу.
Иста прича је и са слаткишима, брзи рецепти нам чувају драгоцено време које можемо утрошити на провод са најмилијима. Зато смо пронашли савршену рецептуру за најбржу и најслађу торту са бананицама и кексом.
Све што вам је потребно јесте:
- 2 чаше киселе павлаке (360мл - од 20% mm)
- 250гр шлага (по избору) као замену можете користити и слатку павлаку
- 300гр Плазма кекса
- 10 крем бананица
- По избору: воће, бомбоне, чоколада...
Припрема
Умутите 250гр шлага (или слатке павлаке) тако да добијете хомогену смешу. Затим додајте киселе павлаке и наставите да мешате док се не лепо сједине. Изломите Плазма кекс на жељену величину, бананице што ситније исецкајте ножем. Сједините све у смешу коју сте направили од шлага и киселе павлаке и по избору додајте воће, бомбоне (гумене или желе) или, ако сте љубитељ слатког, можете додатно ставити чоколаду.
Наша препорука је да додате неко бобичасто воће (јагоде, малине) како би направило идеалан баланс слатког и киселкастог, преноси Србија данас.
Након обликовања можете премазати додатно шлагом због визуелног ефекта, али и не морате. Декоришите по жељи. Када све сједините, направите жељени облик и оставите 2 до 3 сата у фрижидеру како би све намирнице пустиле своје ароме, иако је генерално можете јести одмах.