OVO JE NAJBRŽA TORTA IKAD! Omiljeni srpski slatkiš je njen neizostavni deo
Od brzih svakodnevica često nemamo vremena da pravimo komplikovane obroke, koji zahtevaju više od pola sata vremena provedenog u kuhinji.
Iako volimo da jedemo domaća jela, retko ko ima tu sreću da ima dovoljno vremena da stigne da kuva zdrave i uravnotežene obroke za sebe i svoju porodicu.
Ista priča je i sa slatkišima, brzi recepti nam čuvaju dragoceno vreme koje možemo utrošiti na provod sa najmilijima. Zato smo pronašli savršenu recepturu za najbržu i najslađu tortu sa bananicama i keksom.
Sve što vam je potrebno jeste:
- 2 čaše kisele pavlake (360ml - od 20% mm)
- 250gr šlaga (po izboru) kao zamenu možete koristiti i slatku pavlaku
- 300gr Plazma keksa
- 10 krem bananica
- Po izboru: voće, bombone, čokolada...
Priprema
Umutite 250gr šlaga (ili slatke pavlake) tako da dobijete homogenu smešu. Zatim dodajte kisele pavlake i nastavite da mešate dok se ne lepo sjedine. Izlomite Plazma keks na željenu veličinu, bananice što sitnije iseckajte nožem. Sjedinite sve u smešu koju ste napravili od šlaga i kisele pavlake i po izboru dodajte voće, bombone (gumene ili žele) ili, ako ste ljubitelj slatkog, možete dodatno staviti čokoladu.
Naša preporuka je da dodate neko bobičasto voće (jagode, maline) kako bi napravilo idealan balans slatkog i kiselkastog, prenosi Srbija danas.
Nakon oblikovanja možete premazati dodatno šlagom zbog vizuelnog efekta, ali i ne morate. Dekorišite po želji. Kada sve sjedinite, napravite željeni oblik i ostavite 2 do 3 sata u frižideru kako bi sve namirnice pustile svoje arome, iako je generalno možete jesti odmah.