Посни колач са кексом
СПАС У ЗАДЊИ ЧАС ЗА СВЕТОГ НИКОЛУ Неодољиво кремаста посластица која ће одушевити ваше госте (ВИДЕО)
Сутра је Свети Никола је највећа слава у Србији, а будући да пада у време поста, припремање укусне и једноставне трпезе може бити изазов.
Уколико још увек размишљате шта да припремите или тражите брзи посни колач за своје госте, овај рецепт је прави избор за вас.
Његова кремаста текстура и богат укус распаметиће све госте, а припрема је изненађујуће лака.
Састојци:
За подлогу:
250 г млевеног посног кекса
100 г млевених ораха
100 г отопљеног посног маргарина
100 г шећера у праху
200 мл сока од поморанџе
За први фил:
1 л бадемовог млека
160 г пудинга са укусом ваниле
6 кашика шећера
200 мл воде
За други фил:
150 г посног маргарина
100 г шећера у праху
55 г (једна кесица) шлага
50-60 мл хладне минералне воде
200 г беле чоколаде
100 г црне чоколаде
150 г посног кекса у комаду
Припрема:
У чинији измешајте млевени кекс, орахе, шећер у праху и отопљени маргарин. Постепено додајте сок од поморанџе и месите док не добијете компактну смесу. Распоредите је у калуп за колач и лепо изравнајте.
Припрема првог фила:
У бадемовом млеку скувајте пудинг са шећером, по упутству са паковања. Када се фил згусне, оставите га да се охлади.
Припрема другог фила:
Умутите маргарин са шећером у праху док не постане пенаст. У посебној чинији умутите шлаг са минералном водом, а затим га додајте у смесу са маргарином.
Преко подлоге распоредите охлађен први фил, а затим додајте други фил. Украсите колач растопљеном белом и црном чоколадом, као и целим комадима посног кекса.
Колач оставите у фрижидеру најмање три сата да се стегне, а затим га послужите.
Уживајте у овој неодољивој посластици!