У право време ПОСНЕ КИФЛИЦЕ ПО РЕЦЕПТУ ЉИЉАНЕ БЛАГОЈЕВИЋ Феноменална глумица, али богами и домаћица
Уколико сте љубитељ кифлица, сада у време поста савршен је тајминг да их припремите, управо тако - посне.
Рецепт за посне кифлице пронашли смо на профилу Љиљане Благојевић, а она је приликом припреме имала најслађег помоћника, унуку Миону.
"Ем се учи, ем се игра! Свима лепо! Посне кифлице“, написала је глумица у опису фотографије на којој смо имали прилике да видимо како су посне кифлице испале.
Састојци за посне кифлице:
- 500 мл млаке воде - коцка квасца - 2 кашике шећера - брашно по потреби - 200 мл уља - 3 кашичице соли - 200 г маслаца - сусам по потреби
У млакој води је потребно да растопите квасац са шећером и 3-4 кашике брашна, па оставите да надође. Након тога, у посуду за мешање сипајте око 400 г брашна, уље, со и надошао квасац па замесите тесто, постепено додајући брашно да тесто буде меко.
Тесто одмах поделите на шест лоптица и сваку растањите да буде величине тањира. Слажите по две коре које мажете маслацем, а трећу немојте мазати.
Развуците кору и правите кифлице које ћете ређати у подмазан плех и оставити да нарастају један сат. Пре печења премажите их водом и уљем и поспите сусамом, и ето савршеног посног доручка.
(Еспресо/Глориа/Сандра Петковић/пренела:Б.С.)