Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

У право време ПОСНЕ КИФЛИЦЕ ПО РЕЦЕПТУ ЉИЉАНЕ БЛАГОЈЕВИЋ Феноменална глумица, али богами и домаћица

13.12.2024. 14:16 14:20
Пише:
Извор:
(Еспресо/Глориа/Сандра Петковић/пренела:Б.С.)
s
Фото: youtube prinstcrin/K1 Televizija

Уколико сте љубитељ кифлица, сада у време поста савршен је тајминг да их припремите, управо тако - посне.

Рецепт за посне кифлице пронашли смо на профилу Љиљане Благојевић, а она је приликом припреме имала најслађег помоћника, унуку Миону.

"Ем се учи, ем се игра! Свима лепо! Посне кифлице“, написала је глумица у опису фотографије на којој смо имали прилике да видимо како су посне кифлице испале.

Састојци за посне кифлице:

- 500 мл млаке воде - коцка квасца - 2 кашике шећера - брашно по потреби - 200 мл уља - 3 кашичице соли - 200 г маслаца - сусам по потреби

У млакој води је потребно да растопите квасац са шећером и 3-4 кашике брашна, па оставите да надође. Након тога, у посуду за мешање сипајте око 400 г брашна, уље, со и надошао квасац па замесите тесто, постепено додајући брашно да тесто буде меко.

Тесто одмах поделите на шест лоптица и сваку растањите да буде величине тањира. Слажите по две коре које мажете маслацем, а трећу немојте мазати.

Развуците кору и правите кифлице које ћете ређати у подмазан плех и оставити да нарастају један сат. Пре печења премажите их водом и уљем и поспите сусамом, и ето савршеног посног доручка.

(Еспресо/Глориа/Сандра Петковић/пренела:Б.С.)

Извор:
(Еспресо/Глориа/Сандра Петковић/пренела:Б.С.)
Пише:
Пошаљите коментар