Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

U pravo vreme POSNE KIFLICE PO RECEPTU LJILJANE BLAGOJEVIĆ Fenomenalna glumica, ali bogami i domaćica

13.12.2024. 14:16 14:20
Piše:
Izvor:
(Espreso/Gloria/Sandra Petković/prenela:B.S.)
s
Foto: youtube prinstcrin/K1 Televizija

Ukoliko ste ljubitelj kiflica, sada u vreme posta savršen je tajming da ih pripremite, upravo tako - posne.

Recept za posne kiflice pronašli smo na profilu Ljiljane Blagojević, a ona je prilikom pripreme imala najslađeg pomoćnika, unuku Mionu.

"Em se uči, em se igra! Svima lepo! Posne kiflice“, napisala je glumica u opisu fotografije na kojoj smo imali prilike da vidimo kako su posne kiflice ispale.

Sastojci za posne kiflice:

- 500 ml mlake vode - kocka kvasca - 2 kašike šećera - brašno po potrebi - 200 ml ulja - 3 kašičice soli - 200 g maslaca - susam po potrebi

U mlakoj vodi je potrebno da rastopite kvasac sa šećerom i 3-4 kašike brašna, pa ostavite da nadođe. Nakon toga, u posudu za mešanje sipajte oko 400 g brašna, ulje, so i nadošao kvasac pa zamesite testo, postepeno dodajući brašno da testo bude meko.

Testo odmah podelite na šest loptica i svaku rastanjite da bude veličine tanjira. Slažite po dve kore koje mažete maslacem, a treću nemojte mazati.

Razvucite koru i pravite kiflice koje ćete ređati u podmazan pleh i ostaviti da narastaju jedan sat. Pre pečenja premažite ih vodom i uljem i pospite susamom, i eto savršenog posnog doručka.

(Espreso/Gloria/Sandra Petković/prenela:B.S.)

Izvor:
(Espreso/Gloria/Sandra Petković/prenela:B.S.)
Piše:
Pošaljite komentar