Нешто лако, једноставно и укусно! РЕЗАНЦИ С МАКОМ - вечера која никада не излази из моде
12.12.2024.
20:47
20:57
Коментари (0)
Домаћа тестенина увек прија, а није је тешко направити.
Количину мака и шећера прилагодите укусу укућана, а уместо шећера можете да користите и мед.
Потребни састојци:
брашно 1 кг
јаја 4 ком
мак, млевени 250 г
шећер 100 гр
уље 100 мл
Припрема:
Умесите тврдо тесто од брашна, јаја и воде, оставите га да мало одмори, па га развијте и исеците на резанце. Прокувајте их и процедите.
У шерпи загрејте уље, додајте резнаце, промешајте и скините с ватре.
На крају додајте мак и шећер и све добро промешајте. Сада у време поста тестенину правите без јаја.