broken clouds
12°C
31.01.2025.
Нови Сад
eur
117.1557
usd
112.4119
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Нешто лако, једноставно и укусно! РЕЗАНЦИ С МАКОМ - вечера која никада не излази из моде

12.12.2024. 20:47 20:57
Пише:
Извор:
Дневник
мак
Фото: Printscreen/Youtube

Домаћа тестенина увек прија, а није је тешко направити.

Количину мака и шећера прилагодите укусу укућана, а уместо шећера можете да користите и мед.

Потребни састојци:       

брашно 1 кг

јаја 4 ком

мак, млевени   250 г

шећер 100 гр

уље 100 мл

Припрема:

Умесите тврдо тесто од брашна, јаја и воде, оставите га да мало одмори, па га развијте и исеците на резанце. Прокувајте их и процедите. 

У шерпи загрејте уље, додајте резнаце, промешајте и скините с ватре. 

На крају додајте мак и шећер и све добро промешајте. Сада у време поста тестенину правите без јаја.

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар