Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Nešto lako, jednostavno i ukusno! REZANCI S MAKOM - večera koja nikada ne izlazi iz mode

12.12.2024. 20:47 20:57
Piše:
Izvor:
Dnevnik
мак
Foto: Printscreen/Youtube

Domaća testenina uvek prija, a nije je teško napraviti.

Količinu maka i šećera prilagodite ukusu ukućana, a umesto šećera možete da koristite i med.

Potrebni sastojci:       

brašno 1 kg

jaja 4 kom

mak, mleveni   250 g

šećer 100 gr

ulje 100 ml

Priprema:

Umesite tvrdo testo od brašna, jaja i vode, ostavite ga da malo odmori, pa ga razvijte i isecite na rezance. Prokuvajte ih i procedite. 

U šerpi zagrejte ulje, dodajte reznace, promešajte i skinite s vatre. 

Na kraju dodajte mak i šećer i sve dobro promešajte. Sada u vreme posta testeninu pravite bez jaja.

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar