РЕЦЕПТ ДАНА
СВЕ ПЕТ Ови уштипци праве се ЗА 5 МИНУТА И ИМАЈУ 5 САСТОЈАКА, Можете додати и ОВАЈ ТАЈНИ МАНАСТИРСКИ САСТОЈАК
Фини и мекани уштипци с јогуртом припремају се толико лако да буквално свако може да буде мајстор. Праве се од само пет састојака, а прва тура на столу ће се наћи за мање од 15 минута откако сте прво брашно сипали у чинију.
Осим јогурта, потребна су вам јаја, со и брашно, а ту је и прашак за пециво. Управо захваљујући овом посљедњем састојку ови се уштипци с јогуртом праве тако брзо, јер није потребно чекати да се тесто дигне.
Једино што је заиста важно јесте добро распоредити прашак за пециво по целом тесту, како би оно за време печења лепо нарасло, постало шупљикаво, меко и прозрачно.
То се ради тако што се прво помешају суви састојци – брашно, прашак за пециво и со, добро промеша, а тек онда у њих додају влажни састојци, јогурт и јаја.
Сачекајте да тесто мало одстоји, таман да обавите јутарњу тоалету, па у дубокој, малој шерпи (да не трошите много масноће) на средњој температури испеците уштипке, лагано их окрећући.
Ако желите слатке уштипке, у тесто додајте шећер, а ако желите да се баш-баш дигну, додајте кашичицу ракије. Оне манастирске, која крије тајну.