Укућани ће бити одушевљени
ПОСНЕ ЛАЗАЊЕ СА ПЕЧУРКАМА Специјалитет којем нико не може да одоли
Сочне, ароматичне и изузетно укусне – најбоље је одмах припремити дуплу порцију.
Потребно је:
посни листови лазање
средња главица црног лука
2 шоље парадајз-соса или сока
3 чена белог лука
300 г печурака
со
бибер
оригано
уље
брашно
Припрема:
Загрејте рерну на 200°C.
Исецкајте црни лук и пропржите га на уљу, додајте ситно исецкан бели лук и пржите још минут.
Након три минута додајте ситно исецкане печурке и пржите све заједно.
Додајте парадајз-сос и оставите да се све добро сједини.
У другом тигању, на тихој ватри, загрејте мало уља и додајте брашно, а затим полако додајте воду и зачине.
Листове лазање прелите кључалом водом и оставите их да одстоје минут.
У ватросталну чинију ставите ред лазања, прелите парадајз сосом и бешамел сосом. Поновите поступак са новим редом лазања.
Печите око пола сата на 200°C.
Пријатно!