light snow
2°C
18.01.2025.
Нови Сад
eur
117.0991
usd
113.7658
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Укућани ће бити одушевљени

ПОСНЕ ЛАЗАЊЕ СА ПЕЧУРКАМА Специјалитет којем нико не може да одоли

06.12.2024. 15:27 15:35
Пише:
Извор:
Дневник
лазање
Фото: pixabay/ilustracija

Сочне, ароматичне и изузетно укусне – најбоље је одмах припремити дуплу порцију.

Потребно је:

посни листови лазање

средња главица црног лука

2 шоље парадајз-соса или сока

3 чена белог лука

300 г печурака

со

бибер

оригано

уље

брашно

Припрема:

Загрејте рерну на 200°C.

Исецкајте црни лук и пропржите га на уљу, додајте ситно исецкан бели лук и пржите још минут.

Након три минута додајте ситно исецкане печурке и пржите све заједно.

Додајте парадајз-сос и оставите да се све добро сједини.

У другом тигању, на тихој ватри, загрејте мало уља и додајте брашно, а затим полако додајте воду и зачине.

Листове лазање прелите кључалом водом и оставите их да одстоје минут.

У ватросталну чинију ставите ред лазања, прелите парадајз сосом и бешамел сосом. Поновите поступак са новим редом лазања.

Печите око пола сата на 200°C.

Пријатно!

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар