НАЈБОЉИ ПОСНИ КОЛАЧ С ЈАБУКАМА Ставите кафу, колач је готов И ПРЕ НЕГО ШТО ПРОКЉУЧА
Ставите воду за кафу и пре него што прокључа – ви ћете завршити све што је потребно за ову посластицу.
Јабуке имамо током целе године, али су у јесењим данима најукусније и најслађе, па нам је тешко да одолимо посластицама чије су оне главне звезде.
Постоји много начина да искористимо јабуке, од тартова преко слатких пита с корама до неких модернијих рецепата, а ми вам данас представљамо брз рецепт за колач од јабука и овсених пахуљица.
Реч је о лаганом воћном слаткишу без брашна који се прави у неколико корака, а ако га ставите у фрижидер може да задржи свежину шест дана.
Састојци:
3 цела јајета
3 шоље овсених пахуљица
1 кесица прашка за пециво
3 шоље ренданих јабука
1/2 шоље шећера
1 кесица ванилиног шећера
110 мл уља
1 шоља биљног млека по избору (сојино, бадемово, пиринчано, овсено...)
2 кашичице цимета
Припрема
Умутите јаја миксером, па им додајте шећер, ванилин шећер, биљно млеко и уље и мутите још мало.
Кад буде уједначено, додајте овсене пахуљице и цимет и промешајте.
Сипајте у калуп претходно обложен пек-папиром и пеците у рерни загрејаној на 180 степени најмање 30 минута.