Лако, брзо и издашно
Омиљена торта нашег детињства! ПОЛИЦАЈАЦ ТОРТА - Једноставна и укусна посластица (ВИДЕО)
Посластица коју смо сви волели у време Југославије, одликује се богатим укусом и једноставном припремом.
Ако желите торту која се лако прави, а укусна је и издашна, Полицајац торта је савршен избор. Уз неколико основних састојака и брз поступак, ова торта ће брзо освојити место међу вашим омиљеним дезертима.
Потребни састојци:
4 јаја
24 кашике шећера
24 кашике брашна
26 кашика млека
5 кашика какаа
1 прашак за пециво
Састојци за фил:
1 л млека
200 г шећера
200 г чоколаде за кување
250 г путера
200 г млевених ораха или печених лешника
Састојци за премаз и украшавање:
250 мл слатке павлаке за шлаг
200 г чоколаде
Припрема коре:
Помешајте брашно, прашак за пециво и какао.
Умутите јаја и шећер док смеса не постане светло жута и пенаста.
Додајте млеко и кратко мутите на најмањој брзини.
Постепено додајте смесу са брашном, какаом и прашком за пециво, па кратко мутите док се не сједини.
Плех пречника 25 цм обложите папиром за печење, па сипајте половину смесе.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 190°Ц, 25-30 минута. Понављате поступак са другом половином смесе.
Охлађене коре пресеците водоравно да добијете четири коре.
Припрема фила:
Прокувајте млеко са шећером.
Додајте чоколаду и мешајте док се не истопи.
Затим додајте путер и млевене орахе или лешнике, па све сједините.
Слагање торте:
На дно калупа ставите папир за печење и прву кору.
Прелијте трећином фила, па ставите другу кору. Понављајте поступак док не сложите све коре, завршавајући кором на врху.
Торта треба да одстоји у фрижидеру преко ноћи.
Премаз и украшавање:
Загрејте слатку павлаку, додајте чоколаду и мешајте док се не отопи.
Охладите ганаш крем, умутите миксером, па премажите торту са свих страна. Украсите по жељи.
Уживајте у сваком залогају ове кремасте и богате посластице.