Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Лако, брзо и издашно

Омиљена торта нашег детињства! ПОЛИЦАЈАЦ ТОРТА - Једноставна и укусна посластица (ВИДЕО)

02.12.2024. 13:34 13:46
Пише:
чоко
Фото: pixabay/ilustracija

Посластица коју смо сви волели у време Југославије, одликује се богатим укусом и једноставном припремом.

Ако желите торту која се лако прави, а укусна је и издашна, Полицајац торта је савршен избор. Уз неколико основних састојака и брз поступак, ова торта ће брзо освојити место међу вашим омиљеним дезертима.

Потребни састојци:

4 јаја

24 кашике шећера

24 кашике брашна

26 кашика млека

5 кашика какаа

1 прашак за пециво

Састојци за фил:

1 л млека

200 г шећера

200 г чоколаде за кување

250 г путера

200 г млевених ораха или печених лешника

Састојци за премаз и украшавање:

250 мл слатке павлаке за шлаг

200 г чоколаде 

 

Припрема коре:

Помешајте брашно, прашак за пециво и какао.

Умутите јаја и шећер док смеса не постане светло жута и пенаста.

Додајте млеко и кратко мутите на најмањој брзини.

Постепено додајте смесу са брашном, какаом и прашком за пециво, па кратко мутите док се не сједини.

Плех пречника 25 цм обложите папиром за печење, па сипајте половину смесе.

Пеците у претходно загрејаној рерни на 190°Ц, 25-30 минута. Понављате поступак са другом половином смесе.

Охлађене коре пресеците водоравно да добијете четири коре.

Припрема фила:

Прокувајте млеко са шећером.

Додајте чоколаду и мешајте док се не истопи.

Затим додајте путер и млевене орахе или лешнике, па све сједините.

Слагање торте:

На дно калупа ставите папир за печење и прву кору.

Прелијте трећином фила, па ставите другу кору. Понављајте поступак док не сложите све коре, завршавајући кором на врху.

Торта треба да одстоји у фрижидеру преко ноћи.

Премаз и украшавање:

Загрејте слатку павлаку, додајте чоколаду и мешајте док се не отопи.

Охладите ганаш крем, умутите миксером, па премажите торту са свих страна. Украсите по жељи.

Уживајте у сваком залогају ове кремасте и богате посластице.

Извор:
Стил Курир/Дневник
Пише:
Пошаљите коментар