Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Lako, brzo i izdašno

Omiljena torta našeg detinjstva! POLICAJAC TORTA - Jednostavna i ukusna poslastica (VIDEO)

02.12.2024. 13:34 13:46
Piše:
чоко
Foto: pixabay/ilustracija

Poslastica koju smo svi voleli u vreme Jugoslavije, odlikuje se bogatim ukusom i jednostavnom pripremom.

Ako želite tortu koja se lako pravi, a ukusna je i izdašna, Policajac torta je savršen izbor. Uz nekoliko osnovnih sastojaka i brz postupak, ova torta će brzo osvojiti mesto među vašim omiljenim dezertima.

Potrebni sastojci:

4 jaja

24 kašike šećera

24 kašike brašna

26 kašika mleka

5 kašika kakaa

1 prašak za pecivo

Sastojci za fil:

1 l mleka

200 g šećera

200 g čokolade za kuvanje

250 g putera

200 g mlevenih oraha ili pečenih lešnika

Sastojci za premaz i ukrašavanje:

250 ml slatke pavlake za šlag

200 g čokolade 

 

Priprema kore:

Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao.

Umutite jaja i šećer dok smesa ne postane svetlo žuta i penasta.

Dodajte mleko i kratko mutite na najmanjoj brzini.

Postepeno dodajte smesu sa brašnom, kakaom i praškom za pecivo, pa kratko mutite dok se ne sjedini.

Pleh prečnika 25 cm obložite papirom za pečenje, pa sipajte polovinu smese.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C, 25-30 minuta. Ponavljate postupak sa drugom polovinom smese.

Ohlađene kore presecite vodoravno da dobijete četiri kore.

Priprema fila:

Prokuvajte mleko sa šećerom.

Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi.

Zatim dodajte puter i mlevene orahe ili lešnike, pa sve sjedinite.

Slaganje torte:

Na dno kalupa stavite papir za pečenje i prvu koru.

Prelijte trećinom fila, pa stavite drugu koru. Ponavljajte postupak dok ne složite sve kore, završavajući korom na vrhu.

Torta treba da odstoji u frižideru preko noći.

Premaz i ukrašavanje:

Zagrejte slatku pavlaku, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi.

Ohladite ganaš krem, umutite mikserom, pa premažite tortu sa svih strana. Ukrasite po želji.

Uživajte u svakom zalogaju ove kremaste i bogate poslastice.

Izvor:
Stil Kurir/Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar