Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЧАРОБНИ РЕЦЕПТ ИЗ ДЕТИЊСТВА Ишлери које ћете памтити

13.11.2024. 14:01 14:17
Пише:
ilustracija
Фото: Pixabay.com

Ако сте љубитељ чоколаде, овај колач ће вас сигурно освојити!

Ишлери су међу највољенијим колачима, а многе подсећају на детињство. Лако се праве, нису скупи, а савршени су за изненађење породице и пријатеља, преноси espreso.co.rs.

Често се налазе на свечаним трпезама, посебно током слава и великих празника попут Божића или Ускрса.

У наставку сазнајте рецепт за ове класичне чоколадне ишлере који се топе у устима и који никога неће оставити равнодушним!

Састојци:

– 200 г маслаца
– 100 г шећера
– 1 жуманце
– 100 г млевених ораха
– 200 г брашна
– 100 г чоколаде
– 2 кашике уља
– 50 г чоколаде
– сецкани лешници или пистаћи

Фото: pixabay.com

Припрема:

Пенасто умутите жуманце, шећер и маслац, па у смесу ставите млевене орахе и  брашно. Замесите тесто и оставите га да стоји на хладном 30 минута.

Кад тесто одстоји растањите га равномерно по равној површини и ракијском чашицом или модлицом исеците кругове. Остатак теста премесите па поновите поступак и тако све док не потрошите сво тесто.

Кружиће поређајте на плех обложеним пек папиром и пеците у претходно загрејаној рерни 12 минута на 180°Ц.

Припрема фила:

Пенасто умутите маслац, шећер и жуманце. Додајте растопљену чоколаду и пену од два беланцета. Добро промешајте, па ставите у кесу, ако имате посластичарску, ако не може и обична кеса да послужи, само исеците врх.

ilustracija
Фото: Pixabay.com

На млаке кексиће ставите по мало фила. Искористите половину, а другу половину умачете у глазуру од чоколаде, па их спајате.

Глазура:

На тихој ватри растопите чоколаду и уље. Кексиће умачите у глазуру и стављајте на оне са филом. Преко можете да поспете мало сецканих лешника или пистаћа.

Пријатно и јавите нам како вам се допао рецепт!

Извор:
Крстарица
Пише:
Пошаљите коментар