ЧАРОБНИ РЕЦЕПТ ИЗ ДЕТИЊСТВА Ишлери које ћете памтити
Ако сте љубитељ чоколаде, овај колач ће вас сигурно освојити!
Ишлери су међу највољенијим колачима, а многе подсећају на детињство. Лако се праве, нису скупи, а савршени су за изненађење породице и пријатеља, преноси espreso.co.rs.
Често се налазе на свечаним трпезама, посебно током слава и великих празника попут Божића или Ускрса.
У наставку сазнајте рецепт за ове класичне чоколадне ишлере који се топе у устима и који никога неће оставити равнодушним!
Састојци:
– 200 г маслаца
– 100 г шећера
– 1 жуманце
– 100 г млевених ораха
– 200 г брашна
– 100 г чоколаде
– 2 кашике уља
– 50 г чоколаде
– сецкани лешници или пистаћи
Припрема:
Пенасто умутите жуманце, шећер и маслац, па у смесу ставите млевене орахе и брашно. Замесите тесто и оставите га да стоји на хладном 30 минута.
Кад тесто одстоји растањите га равномерно по равној површини и ракијском чашицом или модлицом исеците кругове. Остатак теста премесите па поновите поступак и тако све док не потрошите сво тесто.
Кружиће поређајте на плех обложеним пек папиром и пеците у претходно загрејаној рерни 12 минута на 180°Ц.
Припрема фила:
Пенасто умутите маслац, шећер и жуманце. Додајте растопљену чоколаду и пену од два беланцета. Добро промешајте, па ставите у кесу, ако имате посластичарску, ако не може и обична кеса да послужи, само исеците врх.
На млаке кексиће ставите по мало фила. Искористите половину, а другу половину умачете у глазуру од чоколаде, па их спајате.
Глазура:
На тихој ватри растопите чоколаду и уље. Кексиће умачите у глазуру и стављајте на оне са филом. Преко можете да поспете мало сецканих лешника или пистаћа.
Пријатно и јавите нам како вам се допао рецепт!