Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ČAROBNI RECEPT IZ DETINJSTVA Išleri koje ćete pamtiti

13.11.2024. 14:01 14:17
Piše:
ilustracija
Foto: Pixabay.com

Ako ste ljubitelj čokolade, ovaj kolač će vas sigurno osvojiti!

Išleri su među najvoljenijim kolačima, a mnoge podsećaju na detinjstvo. Lako se prave, nisu skupi, a savršeni su za iznenađenje porodice i prijatelja, prenosi espreso.co.rs.

Često se nalaze na svečanim trpezama, posebno tokom slava i velikih praznika poput Božića ili Uskrsa.

U nastavku saznajte recept za ove klasične čokoladne išlere koji se tope u ustima i koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Sastojci:

– 200 g maslaca
– 100 g šećera
– 1 žumance
– 100 g mlevenih oraha
– 200 g brašna
– 100 g čokolade
– 2 kašike ulja
– 50 g čokolade
– seckani lešnici ili pistaći

Foto: pixabay.com

Priprema:

Penasto umutite žumance, šećer i maslac, pa u smesu stavite mlevene orahe i  brašno. Zamesite testo i ostavite ga da stoji na hladnom 30 minuta.

Kad testo odstoji rastanjite ga ravnomerno po ravnoj površini i rakijskom čašicom ili modlicom isecite krugove. Ostatak testa premesite pa ponovite postupak i tako sve dok ne potrošite svo testo.

Kružiće poređajte na pleh obloženim pek papirom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 12 minuta na 180°C.

Priprema fila:

Penasto umutite maslac, šećer i žumance. Dodajte rastopljenu čokoladu i penu od dva belanceta. Dobro promešajte, pa stavite u kesu, ako imate poslastičarsku, ako ne može i obična kesa da posluži, samo isecite vrh.

ilustracija
Foto: Pixabay.com

Na mlake keksiće stavite po malo fila. Iskoristite polovinu, a drugu polovinu umačete u glazuru od čokolade, pa ih spajate.

Glazura:

Na tihoj vatri rastopite čokoladu i ulje. Keksiće umačite u glazuru i stavljajte na one sa filom. Preko možete da pospete malo seckanih lešnika ili pistaća.

Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!

Izvor:
Krstarica
Piše:
Pošaljite komentar