ЗОВУ ИХ БУНДАШКЕЊЕР, А ОД НАШИХ ПОФЕЗНИ РАЗЛИКУЈУ СЕ ПО ОВОМ САСТОЈКУ Пробајте, и видите ОДАКЛЕ ИМ ИМЕ
Прженице, пофезне, моче, хлеб у јаја, све су то називи за исто јело које сви волимо. Мађари, међутим, у основни рецепт додају један састојак, од којег ове прженице постају права делиција.
Зову их бундашкењер, што на мађарском значи "хлеб у бундици" јер управо тако и изгледа.
Потребно је
10 кришки старог хлеба
150г топивог сира
150 г изренданог качкаваља
1,5 дцл млека
кашика брашна
3 јајета
маст за пржење
Припрема:
У дубљу посуду сипати млеко. У другој посуди добро умутити јаја. У трећу сипати брашно, а у четврту рендани сир. Кришке јако кратко умочити у млеко, одмах их извадити и између дланова и исцедити.
На једну кришку ставити комад сира, па преклопити другом кришком хлеба. Тако спремљене сендвиче прво уваљати у брашно, па у јаје. Затим спустити у тањир са ренданим сиром, па одозго распоредити још мало сира.
У тигању добро загрејати уље, па пржити кришке с једне и с друге стране док не добију лепу, румену корицу. Можете их пећи и у рерни или ер-фрајеру.
Готове прженице вадити на папирни убрус, како би се оцедиле од вишка масноће.
Припремати једну по једну прженицу, да се не би расквасиле од млека. Зато је добро пећи их у рерни или ер-фрајеру.