Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЗОВУ ИХ БУНДАШКЕЊЕР, А ОД НАШИХ ПОФЕЗНИ РАЗЛИКУЈУ СЕ ПО ОВОМ САСТОЈКУ Пробајте, и видите ОДАКЛЕ ИМ ИМЕ

06.11.2024. 09:44 09:51
Пише:
Бундашкењер, прженице
Фото: Youtube printscreen/Tesco

Прженице, пофезне, моче, хлеб у јаја, све су то називи за исто јело које сви волимо. Мађари, међутим, у основни рецепт додају један састојак, од којег ове прженице постају права делиција.

Зову их бундашкењер, што на мађарском значи "хлеб у бундици" јер управо тако и изгледа.

Потребно је

10 кришки старог хлеба

150г топивог сира

150 г изренданог качкаваља 

1,5 дцл млека

кашика брашна

3 јајета

маст за пржење

Припрема:

У дубљу посуду сипати млеко. У другој посуди добро умутити јаја. У трећу сипати брашно, а у четврту рендани сир. Кришке јако кратко умочити у млеко, одмах их извадити и између дланова и исцедити.

На једну кришку ставити комад сира, па преклопити другом кришком хлеба. Тако спремљене сендвиче прво уваљати у брашно, па у јаје. Затим спустити у тањир са ренданим сиром, па одозго распоредити још мало сира.

У тигању добро загрејати уље, па пржити кришке с једне и с друге стране док не добију лепу, румену корицу. Можете их пећи и у рерни или ер-фрајеру. 

Готове прженице вадити на папирни убрус, како би се оцедиле од вишка масноће.

Припремати једну по једну прженицу, да се не би расквасиле од млека. Зато је добро пећи их у рерни или ер-фрајеру.

Извор:
Дневник, Крстарица
Пише:
Пошаљите коментар