Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZOVU IH BUNDAŠKENJER, A OD NAŠIH POFEZNI RAZLIKUJU SE PO OVOM SASTOJKU Probajte, i vidite ODAKLE IM IME

06.11.2024. 09:44 09:51
Piše:
Бундашкењер, прженице
Foto: Youtube printscreen/Tesco

Prženice, pofezne, moče, hleb u jaja, sve su to nazivi za isto jelo koje svi volimo. Mađari, međutim, u osnovni recept dodaju jedan sastojak, od kojeg ove prženice postaju prava delicija.

Zovu ih bundaškenjer, što na mađarskom znači "hleb u bundici" jer upravo tako i izgleda.

Potrebno je

10 kriški starog hleba

150g topivog sira

150 g izrendanog kačkavalja 

1,5 dcl mleka

kašika brašna

3 jajeta

mast za prženje

Priprema:

U dublju posudu sipati mleko. U drugoj posudi dobro umutiti jaja. U treću sipati brašno, a u četvrtu rendani sir. Kriške jako kratko umočiti u mleko, odmah ih izvaditi i između dlanova i iscediti.

Na jednu krišku staviti komad sira, pa preklopiti drugom kriškom hleba. Tako spremljene sendviče prvo uvaljati u brašno, pa u jaje. Zatim spustiti u tanjir sa rendanim sirom, pa odozgo rasporediti još malo sira.

U tiganju dobro zagrejati ulje, pa pržiti kriške s jedne i s druge strane dok ne dobiju lepu, rumenu koricu. Možete ih peći i u rerni ili er-frajeru. 

Gotove prženice vaditi na papirni ubrus, kako bi se ocedile od viška masnoće.

Pripremati jednu po jednu prženicu, da se ne bi raskvasile od mleka. Zato je dobro peći ih u rerni ili er-frajeru.

Izvor:
Dnevnik, Krstarica
Piše:
Pošaljite komentar