few clouds
3°C
05.11.2024.
Нови Сад
eur
117.0166
usd
107.3645
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

За све домаћице које кубуре сa временом

Кување у „петој“ брзини од понедељка до петка! ОВОНЕДЕЉНИ ХИТ РЕЦЕПТИ за укусна јела готова за 20 минута

04.11.2024. 18:26 19:15
Пише:
јеловник
Фото: pixabay/ilustracija

Док многи сматрају да је сасвим немогуће хранљиво и укусно јело спремити за 15 до 20 минута, довитљиви кувати већ диктирају рецепт.

Доносимо вам 5 рецепата за 5 јела брзих за припрему.

 

Понедељак: Далматинска блитва на лешо

блитва
Фото: pixabay/ilustracija

Потребно је:

Кромпир

Блитва

уље

со

јаја

 

Уторак: Ћуфте на француски начин

ћуфте
Фото: pixabay/ilustracija

Састојци за ћуфте:

500 грама млевеног меса

1 црни лук

неколико чена белог лука

1 јаје

першун, суви зачин, бибер, зачинска паприка

3 кашике презли

Припрема: За припрему ћуфти од млевеног меса потребно вам је 5 минута. Других 5 минута их пржите у уљу, а затим преко њих налијте параздајз сос и крчкајте још 5 минута. У исто време скувајте тестенину и за 20 минута - ручак је на столу.

 

Среда - Мусака од слатког купуса

купус
Фото: pixabay/ilustracija

Потребно је:

1/2 главице купуса око 1,200кг

200г празилука

1 паприка

50 до 60г пиринча

400 до 500г млевеног меса

50мл млека

4 до 5 јаја

уље, со, суви зачин, бибер и 1 кашика 9% алкохолног сирћета

 

Четвртак: Запечени 

макарони са спанаћем
Фото: pixabay/ilustracija

 

Припрема:

500 гр. макарона

500 гр. спанаћа

1 литра јогурта

300 мл. млека

3 - 4 јаја

150 мл. уља

1,5 касицица соли

врло мало сувог зачина, вегете али и не мора

 

Петак - 

Оброк салата
Фото: pixabay/ilustracija

 од шампињона

 

Састојци:

1 кг шампињона

1 кг шампињона

500 г киселе павлаке

сок од једног лимуна

Стил.Курир

Извор:
Стил Курир
Пише:
Пошаљите коментар