Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СЈАЈАН РЕЦЕПТ ЗА РУЧАК! Пиле из рерне САМО ОВАКО ће бити ХРСКАВО И СОЧНО; Овај састојак чини чуда

28.10.2024. 12:40 13:01
Пише:
pile
Фото: pixabay/ilustracija

Уколико желите да савршено испечете пиле, биће вам потребне и намирнице попут белог лука, мајчине душице и још неки.

Многи људи су љубитељи пилетине, али се често прибојавају да га целог испеку, мислећи да неће добро испасти. Уз овај начин припреме можете бити сигурни да нећете погрешити.

Састојци:

маслиново уље
цело веће пиле
веза мајчине душице
већи лимун
три чена белог лука
мало жалфије
50 г маслаца
со, бибер

Припрема:

Пиле добро опрати, очистити од вишка масноће, па просушити. Посолити споља и изнутра, те напунити преполовљеним лимуном, целим ченовима белог лука, мајчином душицом и жалфијом.

Отопити маслац, премазати пиле, ставити на подмазан плех, те пећи у рерни на 200 степени око 90 минута.

Извор:
Дневник, Еспресо
Пише:
Пошаљите коментар