broken clouds
21°C
25.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0652
usd
108.1434
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ВИДЕО) ОД ОВЕ ГИБАНИЦЕ ИДЕ ВОДА НА УСТА Прави се брзо, а тајна је У ОВОМ САСТОЈКУ

25.10.2024. 11:44 11:51
Пише:
gibanica
Фото: Pixabay, Youtube printscreen/Mikina kuhinja

За ову гибаницу не треба вам пуно времена ни састојака, а не треба, богами, ни коре. Довољна су два паковања тортиља, мало сира, јогурта, јаја и уља.

Ево кратког описа припреме:

  1. Састојци: Припремите тортиље, 5 јаја, 250г сира (може бити фета, млади сир или комбинација више врста), 2 дцл јогурта или 4 кашике павлаке, 1 прашак за пециво и, по жељи, мало уља.
  2. Припрема фила: Помешајте јаја, сир, и јогурт (или павлаку) док не добијете уједначену смесу. Додајте и мало уља и лагано умешајте прашак за пециво, да се не би створиле грудвице. Посолите по укусу.
  3. Слојеви: У науљени плех ставите једну тортиљу, премажите с мало уља, па прелијте смесом од јаја и сира, па додајте још једну тортиљу. Понављајте овај процес док не потрошите све тортиље и фил, завршавајући с филом на врху.
  4. Печење: Гибаницу пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц око 25-30 минута или док не порумени.

Ова гибаница је одлична алтернатива класичној, а можете је прилагодити додавањем спанаћа, шунке или других састојака по жељи. 

 

Извор:
Дневник, И. Р.
Аутор:
Пошаљите коментар
ПО РЕЦЕПТУ ЏЕЈМИЈА ОЛИВЕРА: Сласна мусака са печуркама
Мусака

ПО РЕЦЕПТУ ЏЕЈМИЈА ОЛИВЕРА: Сласна мусака са печуркама

24.10.2024. 19:24 19:36
ОВО ЈЕ РЕЦЕПТ ЗА СТАРУ ВОЈВОЂАНСКУ ПОСЛАСТИЦУ Китникез у секунди враћа у прошлост

СЕЗОНА ЈЕ ДУЊА

кит

ОВО ЈЕ РЕЦЕПТ ЗА СТАРУ ВОЈВОЂАНСКУ ПОСЛАСТИЦУ Китникез у секунди враћа у прошлост

08.10.2024. 19:46 19:54