НАПРАВИТЕ ЛАЖНИ ПОМФРИТ Хрскави штапићи од паленте, а укус не заостаје за оригиналом
Иако се палента најчешће припрема као кремасти прилог, овог пута одлучили смо да је припремимо на другачији начин.
Изгледом подсећа на свима омиљене пржене кромпириће, али је у питању здрава и укусна грицкалица.
Припрема
У зделу средње величине улијте воду и сачекајте да заври. Умешајте паленту, уситњени бели лук, тимијан, рузмарин, нарибани пармезан и зачините сољу.
Мешајте док палента не постане мекана и густа, отприлике 5 минута. Макните с ватре, поклопите и оставите 5 минута.
Лим димензија 20x20 цм обложите папиром за печење и на њега излијте скувану паленту. Равномерно је распоредите у једном слоју. Ставите у замрзивач на 20 минута.
Загрејте рерну на 220 степени. Опрезно извадите паленту на даску за сечење и исеците је на танке прутиће налик помфриту.
Нарезану паленту сложите на папир за печење и прелијте с маслиновим уљем, те зачините сољу по укусу.
Пеците 15 минута, извадите из рерне, опрезно преокрените прутиће и пеците још 15 до 20 минута или док не постану хрскави.
Прелив
Помешајте састојке за прелив и прелијте преко печене паленте, пише Индекс.хр.