Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

NAPRAVITE LAŽNI POMFRIT Hrskavi štapići od palente, a ukus ne zaostaje za originalom

24.10.2024. 20:36 20:44
Piše:
тајна
Foto: printscreen Youtube/Tajna zdravlja

Iako se palenta najčešće priprema kao kremasti prilog, ovog puta odlučili smo da je pripremimo na drugačiji način.

Izgledom podseća na svima omiljene pržene krompiriće, ali je u pitanju zdrava i ukusna grickalica.

Priprema

U zdelu srednje veličine ulijte vodu i sačekajte da zavri. Umešajte palentu, usitnjeni beli luk, timijan, ruzmarin, naribani parmezan i začinite solju.

Mešajte dok palenta ne postane mekana i gusta, otprilike 5 minuta. Maknite s vatre, poklopite i ostavite 5 minuta.
Lim dimenzija 20x20 cm obložite papirom za pečenje i na njega izlijte skuvanu palentu. Ravnomerno je rasporedite u jednom sloju. Stavite u zamrzivač na 20 minuta.


Zagrejte rernu na 220 stepeni. Oprezno izvadite palentu na dasku za sečenje i isecite je na tanke prutiće nalik pomfritu.

Narezanu palentu složite na papir za pečenje i prelijte s maslinovim uljem, te začinite solju po ukusu.

Pecite 15 minuta, izvadite iz rerne, oprezno preokrenite prutiće i pecite još 15 do 20 minuta ili dok ne postanu hrskavi.

Preliv
Pomešajte sastojke za preliv i prelijte preko pečene palente, piše Indeks.hr.
 

Izvor:
Indeks.hr
Piše:
Pošaljite komentar
U selu ličkih i kordunaških kolonista palenta narodna hraniteljica

U selu ličkih i kordunaških kolonista palenta narodna hraniteljica

04.07.2023. 10:34 10:39