overcast clouds
12°C
24.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0601
usd
108.4794
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРЕДСЕДНИК КОШАРКАШКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ НЕБОЈША ЧОВИЋ: Приоритет рад са млађим категоријама

24.10.2024. 17:55 18:11
Пише:
kss
Фото: TANJUG/ Košarkaški savez Srbije/ Dragana Stjepanović bg

Приоритет Кошаркашког савеза Србије (КСС) у наредном периоду биће рад са млађим категоријама, изјавио је данас председник КСС Небојша Човић на промоцији мушке Јуниорске лиге Србије и женске и мушке Кадетске лиге Србије, која је одржана у Београдској арени.

Промоцији су испред КСС поред Небојше Човића присуствовали и потпредседница за женску кошарку Ана Јоковић, потпредседник за мушку кошарку Ненад Крстић, потпредседник за финансије и маркетинг Филип Сунтурлић и генерални секретар Златко Болић.

"Велики приоритет ће нам бити млађе селекције, са овако великом и значајном промоцијом почињемо Женску и Мушку јединствену кадетску лигу и Јединствену јуниорску лигу. Јако је важно да схватите да су сви наши велики играчи прошли кроз ове лиге, мислим да можемо да их подигнемо на још виши ниво, да их ојачамо и реконструишемо квалификације које можда нису биле тако добре. Направићемо мало бољи систем у договору са вашим клубовима, који треба да нам дају иницијативу и идеје, па ћемо их заједно сложити и припремити за следећу сезону", рекао је Човић. 

covic
Фото: TANJUG/ Košarkaški savez Srbije/ Dragana Stjepanović bg

Такође мислим да има великог простора да Куп Радивој Кораћ освежимо са јуниорским и кадетским селекцијама, као и Куп Милан Цига Васојевић у женској конкуренцији, додао је председник КСС. 

"Као нашим младим и перспективним кошаркашима и кошаркашицама, желим вам да будете потпуно здрави, да добро учите школу јер кошарка са собом носи повишен ниво интелекта, а то се јако добро вежба у школама. Слушајте наставнике, родитеље и тренере, желим вам да сви направите што више успеха, али имајте у виду да у било којој области, а нарочито у спорту, нема успеха без великог рада. Идућа 2025. година нам је јако битна, у овој Арени, у нашем граду Београду, биће одржано јуниорско Европско првенство", нагласио је Човић.

"Дакле, ићи ћемо сви заједно даље, решавати многе проблеме, пружати помоћ и подизати ниво млађих селекција у Србији, покушати да максимално заштитимо мање произвођаче играча и вратимо кошарку у основне и средње школе. Желим вам пуно успеха и среће у предстојећој сезони", навео је председник КСС.

Овом догађају присуствовали су играчице и играчи, њих више од 450 из све три лиге из целе Србије, свих 36 екипа у комплетном саставу са стручним штабовима, представници клубова и представници медија.

kss
Фото: TANJUG/ Košarkaški savez Srbije/ Dragana Stjepanović bg

Промоцију је увеличала и некадашња репрезентативка Соња Васић, као и кошаркаш Црвене звезде Далибор Илић, Никола Гашић из ФМП и Стефан Миљеновић из Меге, првотимка Црвене звезде Тамара Чорто...

Опредељење КСС је да се посебна пажња посвети женској кошарци, нарочито млађим категоријама, рекла је потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић.

"Доказ томе су и успеси, како сениорске, тако и млађих репрезентативних селекција. Женска кадетска лига Србије је изузетно значајна, кроз јединствену лигу се формирају и развијају будуће генерације, ту се стварају будуће репрезентативке и носиоци игре у својим клубовима. Овом приликом желим да честитам клубовима који су изборили пласман у јединствену лигу", изјавила је Јоковић.

Потпредседник КСС за мушку кошарку Ненад Крстић био је препун позитивних утисака када је видео велики број младих кошаркаша и кошаркашица у Београдској арени.

krstic
Фото: TANJUG/ Košarkaški savez Srbije/ Dragana Stjepanović bg

"Заиста сам срећан што сте данас са нама у оволиком броју, на представљају најквалитетнијих такмичења млађих категорија које су из сезоне у сезону све боље и јаче. Овде је, практично, најбоље што кошаркаша Србија има и желим вам да се кроз лиге које данас представљамо што боље развијате, да уживате у свакој утакмици и једног дана стигнете да највишег нивоа - сениорске репрезентације Србије", нагласио је Крстић.

Извор:
Танјуг
Аутор:
Пошаљите коментар
ОДЛУКЕ УО КСС ЈАСНЕ: Ако дође до вређања, прекид после две опомене судија
kss

ОДЛУКЕ УО КСС ЈАСНЕ: Ако дође до вређања, прекид после две опомене судија

24.10.2024. 17:07 17:12
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У КСС Срби ван Србије могу да играју за српске клубове као домаћи играчи
Кошаркашки Савез Србије

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У КСС Срби ван Србије могу да играју за српске клубове као домаћи играчи

21.10.2024. 17:38 17:42