Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PREDSEDNIK KOŠARKAŠKOG SAVEZA SRBIJE NEBOJŠA ČOVIĆ: Prioritet rad sa mlađim kategorijama

24.10.2024. 17:55 18:11
Piše:
kss
Foto: TANJUG/ Košarkaški savez Srbije/ Dragana Stjepanović bg

Prioritet Košarkaškog saveza Srbije (KSS) u narednom periodu biće rad sa mlađim kategorijama, izjavio je danas predsednik KSS Nebojša Čović na promociji muške Juniorske lige Srbije i ženske i muške Kadetske lige Srbije, koja je održana u Beogradskoj areni.

Promociji su ispred KSS pored Nebojše Čovića prisustvovali i potpredsednica za žensku košarku Ana Joković, potpredsednik za mušku košarku Nenad Krstić, potpredsednik za finansije i marketing Filip Sunturlić i generalni sekretar Zlatko Bolić.

"Veliki prioritet će nam biti mlađe selekcije, sa ovako velikom i značajnom promocijom počinjemo Žensku i Mušku jedinstvenu kadetsku ligu i Jedinstvenu juniorsku ligu. Jako je važno da shvatite da su svi naši veliki igrači prošli kroz ove lige, mislim da možemo da ih podignemo na još viši nivo, da ih ojačamo i rekonstruišemo kvalifikacije koje možda nisu bile tako dobre. Napravićemo malo bolji sistem u dogovoru sa vašim klubovima, koji treba da nam daju inicijativu i ideje, pa ćemo ih zajedno složiti i pripremiti za sledeću sezonu", rekao je Čović. 

covic
Foto: TANJUG/ Košarkaški savez Srbije/ Dragana Stjepanović bg

Takođe mislim da ima velikog prostora da Kup Radivoj Korać osvežimo sa juniorskim i kadetskim selekcijama, kao i Kup Milan Ciga Vasojević u ženskoj konkurenciji, dodao je predsednik KSS. 

"Kao našim mladim i perspektivnim košarkašima i košarkašicama, želim vam da budete potpuno zdravi, da dobro učite školu jer košarka sa sobom nosi povišen nivo intelekta, a to se jako dobro vežba u školama. Slušajte nastavnike, roditelje i trenere, želim vam da svi napravite što više uspeha, ali imajte u vidu da u bilo kojoj oblasti, a naročito u sportu, nema uspeha bez velikog rada. Iduća 2025. godina nam je jako bitna, u ovoj Areni, u našem gradu Beogradu, biće održano juniorsko Evropsko prvenstvo", naglasio je Čović.

"Dakle, ići ćemo svi zajedno dalje, rešavati mnoge probleme, pružati pomoć i podizati nivo mlađih selekcija u Srbiji, pokušati da maksimalno zaštitimo manje proizvođače igrača i vratimo košarku u osnovne i srednje škole. Želim vam puno uspeha i sreće u predstojećoj sezoni", naveo je predsednik KSS.

Ovom događaju prisustvovali su igračice i igrači, njih više od 450 iz sve tri lige iz cele Srbije, svih 36 ekipa u kompletnom sastavu sa stručnim štabovima, predstavnici klubova i predstavnici medija.

kss
Foto: TANJUG/ Košarkaški savez Srbije/ Dragana Stjepanović bg

Promociju je uveličala i nekadašnja reprezentativka Sonja Vasić, kao i košarkaš Crvene zvezde Dalibor Ilić, Nikola Gašić iz FMP i Stefan Miljenović iz Mege, prvotimka Crvene zvezde Tamara Čorto...

Opredeljenje KSS je da se posebna pažnja posveti ženskoj košarci, naročito mlađim kategorijama, rekla je potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković.

"Dokaz tome su i uspesi, kako seniorske, tako i mlađih reprezentativnih selekcija. Ženska kadetska liga Srbije je izuzetno značajna, kroz jedinstvenu ligu se formiraju i razvijaju buduće generacije, tu se stvaraju buduće reprezentativke i nosioci igre u svojim klubovima. Ovom prilikom želim da čestitam klubovima koji su izborili plasman u jedinstvenu ligu", izjavila je Joković.

Potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić bio je prepun pozitivnih utisaka kada je video veliki broj mladih košarkaša i košarkašica u Beogradskoj areni.

krstic
Foto: TANJUG/ Košarkaški savez Srbije/ Dragana Stjepanović bg

"Zaista sam srećan što ste danas sa nama u ovolikom broju, na predstavljaju najkvalitetnijih takmičenja mlađih kategorija koje su iz sezone u sezonu sve bolje i jače. Ovde je, praktično, najbolje što košarkaša Srbija ima i želim vam da se kroz lige koje danas predstavljamo što bolje razvijate, da uživate u svakoj utakmici i jednog dana stignete da najvišeg nivoa - seniorske reprezentacije Srbije", naglasio je Krstić.

Izvor:
Tanjug
Autor:
Pošaljite komentar
ODLUKE UO KSS JASNE: Ako dođe do vređanja, prekid posle dve opomene sudija
kss

ODLUKE UO KSS JASNE: Ako dođe do vređanja, prekid posle dve opomene sudija

24.10.2024. 17:07 17:12
VELIKA PROMENA U KSS Srbi van Srbije mogu da igraju za srpske klubove kao domaći igrači
Кошаркашки Савез Србије

VELIKA PROMENA U KSS Srbi van Srbije mogu da igraju za srpske klubove kao domaći igrači

21.10.2024. 17:38 17:42