overcast clouds
19°C
24.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0601
usd
108.4794
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЧУВЕНИ КУВАР ОТКРИО ТАЈНУ САВРШЕНОГ ПИРЕ КРОМПИРА Не кувајте га у води, ТО ЈЕ ГРЕШКА

24.10.2024. 11:52 12:00
Пише:
Ilustracija
Фото: Pixabay

Пире кромпир је једно од најпопуларнијих јела на Балкану, али и шире. Обично се служи уз месо, али одлично иде и уз подварак, грашак, гулаш…

Тејлер Флоренс, познати кувар тврди да целог живота сви на погрешан начин припремамо пире кромпир.
 
Наиме, овај кувар, иначе запослен на чувеној телевизији Food Network, каже да пре свега кувамо кромпир у потпуно погрешној течности – води. Требало би опрани и ољуштени кромпир скувати у неутралној павлаци у којој смо претходно растопили маслац! (За оне који би да избегну сувише масно јело, свакако треба прескочити маслац.)
 
Ово је његов рецепт
У шерпу са неутралном павлаком (око 0,5 л) ставите ољуштени, опрани и исецкани кромпир, 3 кашичице маслиновог уља и 3 кашичице маслаца. По жељи додајте со или друге зачине по жељи. Поклопите шерпу и оставите да се лагано крчка око 20 минута. Процедите кромпир, али сачувајте течност у којој се кромпир кувао, и помало додајте у чинију с кромпирима. Измутите све миксером све док не добијете глатку смесу.
 
Флоренс гарантује да је ово најбољи начин кувања пиреа јер тако задржава све укусе – и самог кромпира и течности у којој се кувао.
Извор:
Крстарица
Аутор:
Пошаљите коментар
(ВИДЕО) СЈАЈАН ТРИК КАКО ДА ОЉУШТИТЕ КУВАНИ КРОМПИР ЗА СЕКУНД: Ево шта треба да радите
krompir

(ВИДЕО) СЈАЈАН ТРИК КАКО ДА ОЉУШТИТЕ КУВАНИ КРОМПИР ЗА СЕКУНД: Ево шта треба да радите

10.10.2024. 12:42 13:38
НЕ ВРЕДИ НИ ДА ГА СКУВАТЕ Ако ОВО видите на кромпиру, одмах га БАЦИТЕ Ево у ком случају постаје прилично ОЗБИЉНО

МОЖЕ ДОЋИ И ДО ПАРАЛИЗЕ

НЕ ВРЕДИ НИ ДА ГА СКУВАТЕ Ако ОВО видите на кромпиру, одмах га БАЦИТЕ Ево у ком случају постаје прилично ОЗБИЉНО

10.09.2024. 19:43 19:48
ОВО ЈЕ ТАЈНА РЕЦЕПТА ЗА ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА Два састојка за хрскав и укусан пржени кромпир
1

ОВО ЈЕ ТАЈНА РЕЦЕПТА ЗА ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА Два састојка за хрскав и укусан пржени кромпир

08.09.2024. 12:29 12:37