ЧУВЕНИ КУВАР ОТКРИО ТАЈНУ САВРШЕНОГ ПИРЕ КРОМПИРА Не кувајте га у води, ТО ЈЕ ГРЕШКА
24.10.2024.
11:52
12:00
Коментари (0)
Пире кромпир је једно од најпопуларнијих јела на Балкану, али и шире. Обично се служи уз месо, али одлично иде и уз подварак, грашак, гулаш…
Тејлер Флоренс, познати кувар тврди да целог живота сви на погрешан начин припремамо пире кромпир.
Наиме, овај кувар, иначе запослен на чувеној телевизији Food Network, каже да пре свега кувамо кромпир у потпуно погрешној течности – води. Требало би опрани и ољуштени кромпир скувати у неутралној павлаци у којој смо претходно растопили маслац! (За оне који би да избегну сувише масно јело, свакако треба прескочити маслац.)
Ово је његов рецепт
У шерпу са неутралном павлаком (око 0,5 л) ставите ољуштени, опрани и исецкани кромпир, 3 кашичице маслиновог уља и 3 кашичице маслаца. По жељи додајте со или друге зачине по жељи. Поклопите шерпу и оставите да се лагано крчка око 20 минута. Процедите кромпир, али сачувајте течност у којој се кромпир кувао, и помало додајте у чинију с кромпирима. Измутите све миксером све док не добијете глатку смесу.
Флоренс гарантује да је ово најбољи начин кувања пиреа јер тако задржава све укусе – и самог кромпира и течности у којој се кувао.