(ВИДЕО) СЈАЈАН ТРИК КАКО ДА ОЉУШТИТЕ КУВАНИ КРОМПИР ЗА СЕКУНД: Ево шта треба да радите
Колико сте само пута опекли прсте на врућ кувани кромпир покушавају да га ољуштите. И плус изгубили много драгоценог времена.
То сада можете да заборавите јер постоји један начин који ће вам помоћи да очистите кромпир од љуске. И то за само неколико секунди. И прсти ће вам бити захвални.
А све почиње још пре кувања. Пре него што га убаците у воду, направите на кромпиру танки рез дуж „екватора“, да кожица буде исечена од почетка до краја.
И онда га ставите да се лагано кува. Непосредно пре краја кувања, припремите дубоку чинију напуњену водом са коцкама леда. Извадите кромпире и спустите их у ледену воду.
После неколико тренутака, можете га извадити. Ухватите га за крајеве, да линија реза остане у средини и стисните их. Кожица са кромпира се скида без икаквог напора, а оно што је најбитније, нећете испећи прсте врућим кромпиром.