РИБЉИ ЋЕВАПИ РАЈ ЗА НЕПЦЕ Овом специјалитету тешко ћете одолети!
22.04.2025.
21:45
21:51
Коментари (0)
У овом специјалитету ћете сигурно уживати, а можете додати сос или прилог по жељи.
Потребно је:
300 г филета ослића
25 г проса
50 мл воде
на врх кашичице белог лука у праху
на врх кашичице соли
на врх кашичице бибера
1/2 везе першуна
презле
уље
Припрема:
Прелијте просо са дупло већом количином воде. Кувајте 10 минута на средњој температури, након врења. Онда склоните и оставите 10 минута да набубри. Сипајте воде по потреби. Филете рибе уситните виљушком. У блендер ставите филете рибе, просо, зачине и презле, па блендајте док не добијете густу смесу. Рукама обликујте ћевапе, па их пржите на врелом уљу, док не порумене. Оставите на убрусу да се оцеде од вишка масноће.