overcast clouds
12°C
21.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Пијан убио оца секиром

ТЕМЕРИНАЦ У АЛКОХОЛИСАНОМ СТАЊУ ЛИШИО ЖИВОТА ЧЛАНА СВОЈЕ ПОРОДИЦЕ Сведок: Рекао да је УБИО ОЦА СА ТРИ-ЧЕТИРИ УДАРЦА СЕКИРОМ

21.10.2024. 07:21 09:16
Пише:
кућа
Фото: Дневник

Саслушањем сведока, у новосадском Вишем суду, настављено је суђење Грегору Немету (37) из Темерина, који се терети да је у ноћи између 25. и 26. децембра прошле године секиром, у породичној кући, убио свог оца Михаља (76).

Тибор К., који окривљеног познаје 20 година и који је био са њима након злочина испричао је да га је Грегор 26. децембра ујутро позвао да заједно оду до парка јер има нешто да му каже. Како је навео, тамо му је рекао да је убио свог оца са три, четири ударца секиром, а потом да је из новчаника узео 1.080 динар.

- Био је припит, па му нисам одмах поверовао. Питао сам како нема крви на одећи, а он је објаснио да се пресвукао и крваво одело ставио у веш машину. Тада нам је пришао један полицајац и одвели су га - рекао је овај сведок и додао да су он и окривљени повремено заједно пили ракију. 

кућа
Фото: Дневник

Шандор Л., невенчани супруг рођене сестре окривљеног и ћерке сада покојног Михаља, иако привилеговани сведок, сведочио је пред судским већем којим председава судија Сања Берак. Он је рекао да је за убиство таста сазнао од ванбрачне супруге, која га је 26. децембра ујутро око седам сати, док је био на послу, позвала и рекла како ју је позвао брат и саопштио да се деди, мислећи на њиховог оца, нешто десило. Према његовим речима, њих двоје су отишли у кућу, у Улици Радноти Миклоша 3 и када су ушли видели су стравичан призор.

- Позвао сам полицију и Хитну помоћ, иако, када сам пипнуо Михаљеву руку, она је била хладна, и знао сам да му нема помоћи. Лобања му је била разбијена, имао је рупу на глави, а крви је било по зиду и на узглављу кревета - испричао је Шандор Л.

Не жели да се изјашњава о злочину

Окривљени Грегор Немет, на почетку суђења 24. септембра, није желео да се изјашњава о злочину. Он је искористио своје законско право и није износио одбрану, а према нашим сазнањима, и на саслушању у Вишем јавном тужилаштву се бранио ћутањем. 

Он се од хапшења налази у притвору који му је последњи пут продужен до 27. октобра.

Унук покојног Михаља, Нанди Х., који је живео у истом дворишту са дедом и ујаком рекао је да деда није хтео Грегору да даје новац за ракију и да је, када би у кући видео алкохол, просипао га. 

 - Ујак је врло ретко био трезан, али га је деда волео највише на свету. Није дао да иде на лечење, иако му је говорио све и свашта. Деда се био навикао на Грегорове претње и не бих рекао да га се плашио - рекао је Нанди Х. 

кућа
Фото: Дневник

На почетку судског процеса сведочила је рођена сестра окривљеног и ћерка покојног Михаља Немета, Катица Д., која је законска заступница оштећеног у овом предмету. 

Према оптужници коју заступа јавни тужилац Јелена Стојаковић Мустакас, окривљени је у стању када му је способност да схвати значај свог дела и управљања својим поступцима услед употребе алкохола била битно смањена, свестан свог дела, хтео његово извршење, лишио живота члана своје породице, свог оца Михаља Немета, којег је претходно злостављао. Он је према покојном оцу, како се наводи, био агресиван када му није давао новац за куповину алкохола, те га је тако и критичном приликом када му покојни оштећени није дао паре за куповину ракије, ударио више пута тупим делом секире, у пределу главе док је покојни лежао на кревету у соби. Том приликом је оцу задао више рана у пределу главе што је довело до вишеструких прелома кости крова и основице лобање и разарања великог мозга услед чега је оштећени преминуо. 

Наставак суђења заказан је за 11. децембар када би требало да буду саслушани вештаци.

Текст и фото: Д. Николић

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ХОРОР У БОРЧИ Ђорђе (25) стигао у Ургентни СА СЛОМЉЕНОМ ВИЛИЦОМ И РУКАМА; Каже да су га СЕДМОРИЦА ТУКЛА МОТКАМА

ХОРОР У БОРЧИ Ђорђе (25) стигао у Ургентни СА СЛОМЉЕНОМ ВИЛИЦОМ И РУКАМА; Каже да су га СЕДМОРИЦА ТУКЛА МОТКАМА

21.10.2024. 08:51 08:55
ТЕЖАК ЛАНЧАНИ СУДАР У БЕОГРАДУ Међу повређенима и ТРУДНИЦА! (ФОТО)
Судар

ТЕЖАК ЛАНЧАНИ СУДАР У БЕОГРАДУ Међу повређенима и ТРУДНИЦА! (ФОТО)

21.10.2024. 08:42 09:58
НАСТАВАК СУЂЕЊА УРОШУ БЛАЖИЋУ Убица пред ПРЕЖИВЕЛИМА И РОДИТЕЉИМА УБИЈЕНИХ У МАСАКРУ У ДУБОНИ
Suđenje

НАСТАВАК СУЂЕЊА УРОШУ БЛАЖИЋУ Убица пред ПРЕЖИВЕЛИМА И РОДИТЕЉИМА УБИЈЕНИХ У МАСАКРУ У ДУБОНИ

21.10.2024. 07:32 09:50
ДАЧИЋ: Новосадска полиција запленила 35,8 килограма марихуане УХАПШЕНЕ ДВЕ ОСОБЕ

ДАЧИЋ: Новосадска полиција запленила 35,8 килограма марихуане УХАПШЕНЕ ДВЕ ОСОБЕ

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је новосадска полиција запленила 35.8 килограма марихуане и ухапсила два лица.
20.10.2024. 20:38 20:44