few clouds
9°C
20.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЈЕДИНСТВО И ВОЈВОДИНА РЕМИЗИРАЛИ У УБУ: Лалатовић без победе на старту (ВИДЕО)

19.10.2024. 20:01 20:38
Пише:
vojvodina
Фото: Његош Петровић, фото: ФК Војводина

Војводина је тек трећи суперлигашки састав који у 12 кола није успео да победи Јединство, последњепласирани тим на табели.

Упркос комплиментима на квалитет домаћег тима, које је тренер Лалатовић упутио са конференције за новинаре уочи пута у Уб, ближи смо оцени да је његов тим играо слабо, него да је издање Јединства било за хвалу.

Новосађани су у првом полувремену више контролисали лопту, да би Убљани из подређеног положаја на средини терена успели да постигну гол за вођство, али и да пропусте још једну прилику за његово дуплирање. У оба случаја у главној улози био је офанзивни везиста Јевтић: најпре је у 28. минуту, после погрешног Петровићевог паса, прошао покрај Црномарковића и савладао Гочманца, а у 36. минуту је испред петерца прихватио лопту после Перезовог центаршута, али је Ђорђевић прочитао његову намеру и блокирао стрелца јединог гола у првом делу меча.

Покиданих веза у маневру, без идеје у завршниви напада, фудбалери Војводине губили су се у сопственој немоћи да убедљив посед лопте (61 посто) материјализују голом. У одсуству класичног шпиц играча, са крилних позиција покушавали су Зади Сери и Бамиделе, са дистанце су почетнички шутирали Петровић и Радуловић, тако да голман домаћег тима Јовановић није имао тежак задатак да одбрани свој гол. Из збира од осам шутева ка голу, од чега пет у оквир, као какву-такву шансу могуће је издвојити Радуловићеве шутеве у 12. минуту, када га је, после одличног Ђорђевићевог центаршута, блокирао Дамјанић и у 33. минуту када је са ивице шеснаестерца успео да пребаци лопту преко голмана Убљана, али и преко њиховог гола. 

Други део меча Лалатовић је започео са двојицом играча у шпицу, где се Бамиделеу придружио и Депу, који је игру наставио уместо Полетановића. Средину терена освежио је Величковић уместо Радуловића, а колико до јуче стандардни десни бек Бутеан ушао је уместо Николића. Шта и колико заиста може Депу је демонстрирао шутем поред гола у ситуацији један на један са голманом Јовановићем, после погрешне Дамјанићеве процене приликом повратне лопте ка свом голману. Није се Депу прославио ни који минута касније, као ни Бамиделе у 74. минуту, када је лопту тек за који центиметар послао покрај стативе. Била је то најзрелија ситуација за изједначење, коју је креирао Зади Сери, а из прве шутирао Бамиделе. Још лепшу прилику имали су Убљани десет минутра пре краја, после корнера Аћимовић је главом пребацио лопту изнад пречке. 

Коначно, у 84. минуту Величковић је изједначио резултат. Из прве је реаговао на одбијену лопту, после убацивања Црномарковића у казненио простор. Колосалну прилику за резултатски велебрт пропустио је Бамиделе два минута пре краја, а да би оба тима освојила по један бод заслужан је голаман Војводине Гочманац који је зауставио лопту после шута Квакуа у последњем минуту. 

 

Јединство – Војводина 1:1 (1:0)

УБ: Стадион „Драган Џајић“, гледалаца 1.500, судија Александар Живковић (Ниш), стрелци: Јевтић у 28. за Јединство, а Величковић у 84. минуту за Војводину, жути картони: Миладиновић, Кваку, тренер Обрадовић (Јединство), Петровић (Војводина).

ЈЕДИНСТВО: Јовановић 6, Додеровић 6, Аћимовић 6, Дамјанић 5,5 (Сесај), Голубовић 5,5, Митровић 5,5 (Миладиновић), Ракић 6 (Переира), Матић 6, Кваку 5,5, Јевтић 6,5 (Арана), Перез 6 (Стојановић). 

ВОЈВОДИНА: Гочманац 6,5, Николић 5,5 (Бутеан), Кораћ 6, Црномарковић 6, Ђорђевић 6,5 (Барош), Полетановић 6 (Депу), Петровић 5,5, Савићевић 5,5 (Медојевић), Радуловић 5,5 (Величковић 6,5), Бамиделе 5,5, Зади Сери 6. 

Л. Бакмаз   

 

Standings provided by Sofascore

 

Извор:
Дневник/Лазо Бакмаз
Аутор:
Пошаљите коментар
(УЖИВО) ВОЈВОДИНА И ЈЕДИНСТВО ОДИГРАЛИ НЕРЕШЕНО у Убу
vojvodina

(УЖИВО) ВОЈВОДИНА И ЈЕДИНСТВО ОДИГРАЛИ НЕРЕШЕНО у Убу

19.10.2024. 17:39 19:57
ЛАЛАТОВИЋ ЗНА ШТА ВОШИ ТРЕБА Морамо да поправимо дефанзиву и Војводина мора у Европу
s

ЛАЛАТОВИЋ ЗНА ШТА ВОШИ ТРЕБА Морамо да поправимо дефанзиву и Војводина мора у Европу

18.10.2024. 14:51 16:57