Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

JEDINSTVO I VOJVODINA REMIZIRALI U UBU: Lalatović bez pobede na startu (VIDEO)

19.10.2024. 20:01 20:38
Piše:
vojvodina
Foto: Njegoš Petrović, foto: FK Vojvodina

Vojvodina je tek treći superligaški sastav koji u 12 kola nije uspeo da pobedi Jedinstvo, poslednjeplasirani tim na tabeli.

Uprkos komplimentima na kvalitet domaćeg tima, koje je trener Lalatović uputio sa konferencije za novinare uoči puta u Ub, bliži smo oceni da je njegov tim igrao slabo, nego da je izdanje Jedinstva bilo za hvalu.

Novosađani su u prvom poluvremenu više kontrolisali loptu, da bi Ubljani iz podređenog položaja na sredini terena uspeli da postignu gol za vođstvo, ali i da propuste još jednu priliku za njegovo dupliranje. U oba slučaja u glavnoj ulozi bio je ofanzivni vezista Jevtić: najpre je u 28. minutu, posle pogrešnog Petrovićevog pasa, prošao pokraj Crnomarkovića i savladao Gočmanca, a u 36. minutu je ispred peterca prihvatio loptu posle Perezovog centaršuta, ali je Đorđević pročitao njegovu nameru i blokirao strelca jedinog gola u prvom delu meča.

Pokidanih veza u manevru, bez ideje u završnivi napada, fudbaleri Vojvodine gubili su se u sopstvenoj nemoći da ubedljiv posed lopte (61 posto) materijalizuju golom. U odsustvu klasičnog špic igrača, sa krilnih pozicija pokušavali su Zadi Seri i Bamidele, sa distance su početnički šutirali Petrović i Radulović, tako da golman domaćeg tima Jovanović nije imao težak zadatak da odbrani svoj gol. Iz zbira od osam šuteva ka golu, od čega pet u okvir, kao kakvu-takvu šansu moguće je izdvojiti Radulovićeve šuteve u 12. minutu, kada ga je, posle odličnog Đorđevićevog centaršuta, blokirao Damjanić i u 33. minutu kada je sa ivice šesnaesterca uspeo da prebaci loptu preko golmana Ubljana, ali i preko njihovog gola. 

Drugi deo meča Lalatović je započeo sa dvojicom igrača u špicu, gde se Bamideleu pridružio i Depu, koji je igru nastavio umesto Poletanovića. Sredinu terena osvežio je Veličković umesto Radulovića, a koliko do juče standardni desni bek Butean ušao je umesto Nikolića. Šta i koliko zaista može Depu je demonstrirao šutem pored gola u situaciji jedan na jedan sa golmanom Jovanovićem, posle pogrešne Damjanićeve procene prilikom povratne lopte ka svom golmanu. Nije se Depu proslavio ni koji minuta kasnije, kao ni Bamidele u 74. minutu, kada je loptu tek za koji centimetar poslao pokraj stative. Bila je to najzrelija situacija za izjednačenje, koju je kreirao Zadi Seri, a iz prve šutirao Bamidele. Još lepšu priliku imali su Ubljani deset minutra pre kraja, posle kornera Aćimović je glavom prebacio loptu iznad prečke. 

Konačno, u 84. minutu Veličković je izjednačio rezultat. Iz prve je reagovao na odbijenu loptu, posle ubacivanja Crnomarkovića u kaznenio prostor. Kolosalnu priliku za rezultatski velebrt propustio je Bamidele dva minuta pre kraja, a da bi oba tima osvojila po jedan bod zaslužan je golaman Vojvodine Gočmanac koji je zaustavio loptu posle šuta Kvakua u poslednjem minutu. 

 

Jedinstvo – Vojvodina 1:1 (1:0)

UB: Stadion „Dragan Džajić“, gledalaca 1.500, sudija Aleksandar Živković (Niš), strelci: Jevtić u 28. za Jedinstvo, a Veličković u 84. minutu za Vojvodinu, žuti kartoni: Miladinović, Kvaku, trener Obradović (Jedinstvo), Petrović (Vojvodina).

JEDINSTVO: Jovanović 6, Doderović 6, Aćimović 6, Damjanić 5,5 (Sesaj), Golubović 5,5, Mitrović 5,5 (Miladinović), Rakić 6 (Pereira), Matić 6, Kvaku 5,5, Jevtić 6,5 (Arana), Perez 6 (Stojanović). 

VOJVODINA: Gočmanac 6,5, Nikolić 5,5 (Butean), Korać 6, Crnomarković 6, Đorđević 6,5 (Baroš), Poletanović 6 (Depu), Petrović 5,5, Savićević 5,5 (Medojević), Radulović 5,5 (Veličković 6,5), Bamidele 5,5, Zadi Seri 6. 

L. Bakmaz   

 

Standings provided by Sofascore

 

Izvor:
Dnevnik/Lazo Bakmaz
Autor:
Pošaljite komentar
(UŽIVO) VOJVODINA I JEDINSTVO ODIGRALI NEREŠENO u Ubu
vojvodina

(UŽIVO) VOJVODINA I JEDINSTVO ODIGRALI NEREŠENO u Ubu

19.10.2024. 17:39 19:57
LALATOVIĆ ZNA ŠTA VOŠI TREBA Moramo da popravimo defanzivu i Vojvodina mora u Evropu
s

LALATOVIĆ ZNA ŠTA VOŠI TREBA Moramo da popravimo defanzivu i Vojvodina mora u Evropu

18.10.2024. 14:51 16:57