few clouds
9°C
06.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0125
usd
106.1049
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВОЈВОДИНА НАДИГРАЛА СПАРТАК У СУБОТИЦИ: Серијев шоу за бодове црвено-белих из Новог Сада (ВИДЕО)

06.10.2024. 20:58 21:51
Пише:
zadi seri
Фото: ФК Војводина/Кејлеб Зади Сери у продору, окружен фудбалерима Спартака

Убедљивом победом од 4:0 против Спартака, на гостовању у Суботици, Војводина је најавила повратак на линију која води ка горњем дому суперлигашке табеле.

Иначе, војвођански дерби је показао колико заправо ниво игре Војводине зависи од расположења једног играча, левокрилног нападача Кејлеба Зади Серија. На играчу из Обале Слоноваче начињен је прекршај за једанаестерац у четвртом минуту утакмице, који је сигурно, у вођство Новосађана претворио Бамиделе. Пенал је скривио Бразилац Кајке. Епитет јунака дербија Зади Сери је употпунио у 39. минуту слаломом с леве стране кроз одбрану Суботичана, који је завршио прецизним ударцем у супротни угао Вулићевог гола за дуплирану предност гостију. Четворица Спартакових играча, Лукић, Керкез, Мијаиловић и Кајке, нису ни покушали да стану на пут виртуозу у пола белом, пола у црвеном. 

Суботичани су, иначе, у најмању руку били равноправан такмац до 26. минута када је судија Трифковић, на сугестију видео асистента, преиначио казну Пријовићу, са жуте на црвену боју картона, због његовог грубог прекршаја на млађаном Кокановићу, који је заиграо у Вошином маневру, заједно са искусним играчима, какви су Савићевић, Петровић и Медојевић. Такву комбинацију, која је омогућила предност гостију у маневру, резултат је одлуке тренера Кртолице да један од двојице бонус играча буде голман Гочманац, уместо стандардног Росића. Интервенцијама пред крај првог полувремена и избацивањем лопте у корнер, после покушаја Тодороског и Бијеловића, Гочманац је доказао да рачуница с њим почива на сигурним основама. 

Јунак у првим минутима наставка био је голман Спартака Вулић. Наиме, тежиште игре Вошин маневар померио је још ближе Спартаковом голу. Најпре је шутерску способност тестирао Савићевић са ивице шеснаестерца, али је Вулић лако одговорио на искушење, да би у 55. минуту укротио и одличан шут Кокановића са 20 метара, баш као што је био сигуран и приликом Бамиделеовог покушаја главом из непосредне близине, после одличног Ђорђевићевог центаршута. 

А онда је на сцену ступио Кејлеб Зади Сери, овога пута с десне стране. Маестрално се ослободио Виторовића, прошетао с лоптом шеснаестерцем и шетњу завршио својим другим голом, трећим за Војводину. До краја утакмице Кокановић је на тренерово поверење одговорио одличном партијом коју је зачинио првенцем у 73.минуту, након још једног у низу прецизних центаршутева Ђорђевића, чије је место дефинитивно у стартној постави по левом Вошином боку. 

До краја утакмице вредна помена је била прилика за Спартак, али је Мијаиловић у 87. минуту шутирао поред гола Новосађана. 

 

Спартак ЖК – Војводина 0:4 (0:2)

СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца 1.000, судија Дејан Трифковић (Београд), стрелци: Бамиделе (11 м) у 6. Зади Сери у 39. и у 59. и Кокановић у 73. минуту, жути картони: Мијаиловић (Спартак ЖК), Барош, Сиченје (Војводина), црвени картон Пријовић (Спартак) у 26. минуту.

СПАРТАК ЖДРЕПЧЕВА КРВ: Вулић 6, Мијаиловић 6, Керкез 5,5, Пријовић 5, Бабић 6, Лукић 5,5 (Колар), Кајке 5, Виторовић 6, Тодороски 6, Бијеловић 6 (Францис), Томовић 6 (Дунђерски).

ВОЈВОДИНА: Гочманац 7, Бутеан 6, Кораћ 6, Сићенје 6, Барош 5,5 (Ђорђевић 6,5), Кокановић 7,5 (Ранђеловић), Савићевић 6,5, Петровић 6, Медојевић 6 (Величковић), Бамиделе 6,5 (Депу), Зади Сери 8. 

Л.Бакмаз

 

Standings provided by Sofascore

 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
(УЖИВО) ВОЈВОДИНА ПОБЕДИЛА СПАРТАК СА 4:0 у Суботици
vojvodina spartak

(УЖИВО) ВОЈВОДИНА ПОБЕДИЛА СПАРТАК СА 4:0 у Суботици

06.10.2024. 18:46 20:57
У НЕДЕЉУ У СУБОТИЦИ ВОЈВОЂАНСКИ ДЕРБИ СПАРТАК  – ВОЈВОДИНА: Меч за бег са зачеља табеле
vojvodina

У НЕДЕЉУ У СУБОТИЦИ ВОЈВОЂАНСКИ ДЕРБИ СПАРТАК  – ВОЈВОДИНА: Меч за бег са зачеља табеле

05.10.2024. 16:16 16:24