Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

VOJVODINA NADIGRALA SPARTAK U SUBOTICI: Serijev šou za bodove crveno-belih iz Novog Sada (VIDEO)

06.10.2024. 20:58 21:51
Piše:
zadi seri
Foto: FK Vojvodina/Kejleb Zadi Seri u prodoru, okružen fudbalerima Spartaka

Ubedljivom pobedom od 4:0 protiv Spartaka, na gostovanju u Subotici, Vojvodina je najavila povratak na liniju koja vodi ka gornjem domu superligaške tabele.

Inače, vojvođanski derbi je pokazao koliko zapravo nivo igre Vojvodine zavisi od raspoloženja jednog igrača, levokrilnog napadača Kejleba Zadi Serija. Na igraču iz Obale Slonovače načinjen je prekršaj za jedanaesterac u četvrtom minutu utakmice, koji je sigurno, u vođstvo Novosađana pretvorio Bamidele. Penal je skrivio Brazilac Kajke. Epitet junaka derbija Zadi Seri je upotpunio u 39. minutu slalomom s leve strane kroz odbranu Subotičana, koji je završio preciznim udarcem u suprotni ugao Vulićevog gola za dupliranu prednost gostiju. Četvorica Spartakovih igrača, Lukić, Kerkez, Mijailović i Kajke, nisu ni pokušali da stanu na put virtuozu u pola belom, pola u crvenom. 

Subotičani su, inače, u najmanju ruku bili ravnopravan takmac do 26. minuta kada je sudija Trifković, na sugestiju video asistenta, preinačio kaznu Prijoviću, sa žute na crvenu boju kartona, zbog njegovog grubog prekršaja na mlađanom Kokanoviću, koji je zaigrao u Vošinom manevru, zajedno sa iskusnim igračima, kakvi su Savićević, Petrović i Medojević. Takvu kombinaciju, koja je omogućila prednost gostiju u manevru, rezultat je odluke trenera Krtolice da jedan od dvojice bonus igrača bude golman Gočmanac, umesto standardnog Rosića. Intervencijama pred kraj prvog poluvremena i izbacivanjem lopte u korner, posle pokušaja Todoroskog i Bijelovića, Gočmanac je dokazao da računica s njim počiva na sigurnim osnovama. 

Junak u prvim minutima nastavka bio je golman Spartaka Vulić. Naime, težište igre Vošin manevar pomerio je još bliže Spartakovom golu. Najpre je šutersku sposobnost testirao Savićević sa ivice šesnaesterca, ali je Vulić lako odgovorio na iskušenje, da bi u 55. minutu ukrotio i odličan šut Kokanovića sa 20 metara, baš kao što je bio siguran i prilikom Bamideleovog pokušaja glavom iz neposredne blizine, posle odličnog Đorđevićevog centaršuta. 

A onda je na scenu stupio Kejleb Zadi Seri, ovoga puta s desne strane. Maestralno se oslobodio Vitorovića, prošetao s loptom šesnaestercem i šetnju završio svojim drugim golom, trećim za Vojvodinu. Do kraja utakmice Kokanović je na trenerovo poverenje odgovorio odličnom partijom koju je začinio prvencem u 73.minutu, nakon još jednog u nizu preciznih centaršuteva Đorđevića, čije je mesto definitivno u startnoj postavi po levom Vošinom boku. 

Do kraja utakmice vredna pomena je bila prilika za Spartak, ali je Mijailović u 87. minutu šutirao pored gola Novosađana. 

 

Spartak ŽK – Vojvodina 0:4 (0:2)

SUBOTICA: Gradski stadion, gledalaca 1.000, sudija Dejan Trifković (Beograd), strelci: Bamidele (11 m) u 6. Zadi Seri u 39. i u 59. i Kokanović u 73. minutu, žuti kartoni: Mijailović (Spartak ŽK), Baroš, Sičenje (Vojvodina), crveni karton Prijović (Spartak) u 26. minutu.

SPARTAK ŽDREPČEVA KRV: Vulić 6, Mijailović 6, Kerkez 5,5, Prijović 5, Babić 6, Lukić 5,5 (Kolar), Kajke 5, Vitorović 6, Todoroski 6, Bijelović 6 (Francis), Tomović 6 (Dunđerski).

VOJVODINA: Gočmanac 7, Butean 6, Korać 6, Sićenje 6, Baroš 5,5 (Đorđević 6,5), Kokanović 7,5 (Ranđelović), Savićević 6,5, Petrović 6, Medojević 6 (Veličković), Bamidele 6,5 (Depu), Zadi Seri 8. 

L.Bakmaz

 

Standings provided by Sofascore

 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
(UŽIVO) VOJVODINA POBEDILA SPARTAK SA 4:0 u Subotici
vojvodina spartak

(UŽIVO) VOJVODINA POBEDILA SPARTAK SA 4:0 u Subotici

06.10.2024. 18:46 20:57
U NEDELJU U SUBOTICI VOJVOĐANSKI DERBI SPARTAK  – VOJVODINA: Meč za beg sa začelja tabele
vojvodina

U NEDELJU U SUBOTICI VOJVOĐANSKI DERBI SPARTAK  – VOJVODINA: Meč za beg sa začelja tabele

05.10.2024. 16:16 16:24